Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök olívazöld polárpulóverében
Fotó: Shutterstock

Hiánycikk az ukrán elnök által viselt pulcsi, hiába van rá kereslet

Sokan szeretnének olyan pulóvert, amilyent Zelenszkij ukrán elnök a háború óta szinte állandóan visel, de a gyártónak nincs jó híre számukra. Azt mondja: amíg Ukrajna nem győz, nem tud ígérni semmit.


Az olívazöld felső szinte le nem szakad a megtámadott ország vezetőjéről: február 24-e óta majdnem minden nyilvános megszólalásán ez van rajta, vagy ha nem, akkor hasonló színű, katonai, rövid ujjú póló.

Kisebb gondjuk is nagyobb

A polárfelső gyártója, az M-TAC a háború kitörése után kizárólag az ukrán hadsereget látta el, ezért hamar kifogyott a készletekből. Miután a híressé vált holmi gyártása teljes egészében Ukrajnában zajlott, egyelőre remény sincs arra, hogy eleget tegyenek a világ számtalan pontjáról érkező megrendeléseknek.

Reméljük, hogy egy napon újra lesz belőle bőven, talán majd ha győzünk

– mondta az Insidernek Tarasz Rudnyickij, az M-TAC menedzsere. Hozzátette, hogy a háborús körülmények mindenfajta gyártást megnehezítettek. Jelen pillanatban ez lehetetlen – közölte.

Háborúban alkalmas viselet

Zelenszkij számtalan, az ukrán néphez, illetve a világhoz címzett beszédét ebben a cipzáros pulóverben mondta el.

Az elnök mostanra olyan lett, mint egy rocksztár

– véli Rudnyickij, aki szerint ezzel magyarázható, miért vágynak sokan a polárdarabra.

Vologyimir Zelenszkij egyik saját M-TAC felsőjét, amelyet alá is írt, 90 ezer fontért (40,5 millió forint) árverezték el a londoni ukrán nagykövetségen május elején. Maga Boris Johnson miniszterelnök buzdította a résztvevőket, hogy legyenek nagyvonalúak, hiszen a befolyt összeget az ukrajnai károk enyhítésére fordítják.

Az M-TAC más termékei iránt is megnőtt a kereslet, különösen az ukránok körében a háború kezdete óta. Rudnyitszkij szerint

darabjaik praktikusak és funkcionálisak – különösen háború idején.

Ezért van, hogy a hadsereg is a megrendelőjük.

Ne hagyd ki!