Hiába marad több pénz náluk, nem forgatják vissza gazdaságba!

Brit tudósok, ám most kivételesen tényleg komoly brit tudósok, a London School of Economics és a King's College London két kutatója jutott a fenti következtetésre. Ötven évnyi tapasztalatuk alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a tehetős embereknek kínált adókedvezmények jellemzően csak maguknak a gazdagoknak jelentenek előnyt. A hétköznapi emberek és a gazdaság egésze számára egy ilyen lépés nem hasznos, mert nem létesülnek új munkahelyek és nem növekednek a beruházások sem.

A kutatás 18 országban vizsgálta, mi történt az elmúlt 50 évben a gazdaságban, ha adókedvezményt kaptak a tehetős állampolgárok? Kiderült, hogyha a társadalom leggazdagabb 1 százalékának engedjük, hogy kevesebb adót fizessen, akkor a vagyonuk nőtt ugyan, de egyéb tovagyűrűző és mérhető hatás nem volt érzékelhető.

A politikusok eddig arra hivatkozva bántak kesztyűs kézzel a tehetős vállalkozókkal, hogyha nagyon megadóztatják őket, akkor az árt a gazdaságnak. Most viszont a kutatásra alapozva sok országban, köztük Nagy-Britanniában is legondolkodtak azon, hogy a járvány miatti gazdasági nehézségek hatását a gazdagokra kivetett adókkal orvosolnák. Az ötlet Magyarországon is felmerült, de azon nyomban hamvába is holt. Ti mit mondanátok? Fizessenek gazdagok? J

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!