Hiába marad több pénz náluk, nem forgatják vissza gazdaságba!

Brit tudósok, ám most kivételesen tényleg komoly brit tudósok, a London School of Economics és a King's College London két kutatója jutott a fenti következtetésre. Ötven évnyi tapasztalatuk alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a tehetős embereknek kínált adókedvezmények jellemzően csak maguknak a gazdagoknak jelentenek előnyt. A hétköznapi emberek és a gazdaság egésze számára egy ilyen lépés nem hasznos, mert nem létesülnek új munkahelyek és nem növekednek a beruházások sem.

A kutatás 18 országban vizsgálta, mi történt az elmúlt 50 évben a gazdaságban, ha adókedvezményt kaptak a tehetős állampolgárok? Kiderült, hogyha a társadalom leggazdagabb 1 százalékának engedjük, hogy kevesebb adót fizessen, akkor a vagyonuk nőtt ugyan, de egyéb tovagyűrűző és mérhető hatás nem volt érzékelhető.

A politikusok eddig arra hivatkozva bántak kesztyűs kézzel a tehetős vállalkozókkal, hogyha nagyon megadóztatják őket, akkor az árt a gazdaságnak. Most viszont a kutatásra alapozva sok országban, köztük Nagy-Britanniában is legondolkodtak azon, hogy a járvány miatti gazdasági nehézségek hatását a gazdagokra kivetett adókkal orvosolnák. Az ötlet Magyarországon is felmerült, de azon nyomban hamvába is holt. Ti mit mondanátok? Fizessenek gazdagok? J

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!