Moulen Rouge malom, elsejében kivilágított szoba
Fotó: Airbnb

Te lehetsz az első, aki a Moulin Rouge-ban alszik, éjszakánként 1 euróért!

A párizsi Moulin Rouge egyik titkos szobája szinte ingyen elérhető az egyik szállásszolgáltató kínálatában.

Az épület története során a helyiség általában üresen állt, semmilyen célt nem szolgált. Most átalakították Aibnb-szobává, vagyis budoárrá, és korlátozott ideig lefoglalható.

Korhű belle époque

A Moulin Rouge az elmúlt 130 évben a világ minden részéről fogadott látogatókat. A színház tetején, a szélmalom belsejében van egy titkos helyiség, amelybe eddig látogató soha nem tehette be a lábát. Most azonban ott is lehet aludni.

Ha ez még nem volna elég, a vendégeket Claudine Van Den Bergh, a Moulin Rouge első táncosa fogadja. Ráadásul az élménycsomaghoz az is hozzátartozik, hogy a vendégek bemehetnek az esti show-ban fellépő művészek öltözőjébe.

A szoba korhű kialakításához az Airbnb Jean-Claude Yon francia történésztől kért segítséget. A századforduló, vagy belle époque az első világháborút megelőző időszak volt, amelyben a művészet és a gazdaság is virágzott, ez a gazdagság, no és a dekadencia tükröződik a szoba dizájnjában.

A kánkán bölcsője

A francia főváros egyik történelmi nevezetessége 1889-ben nyílt, az alapítók célja az volt, hogy gazdagok és szegények számára egyaránt szórakoztató időtöltést kínáljanak. Az épület 1915-ben porig égett, majd újjáépítették.

A kulturális ikonná vált épület, a kánkán bölcsője volt a színhelye a 2001-es Moulin Rouge! című filmnek, amelyben Nicole Kidman játszotta a főszerepet.

Csak gyorsnak kell lenni

Három éjszakára lehet foglalni, három júniusi időpontra. Ha most olvasod ezt a cikket, még nem maradtál le semmiről, a foglalás ugyanis május 17-én kezdődik az Airbnb oldalán. Egy éjszakára egyébként 1 eurót kérnek.

A vendégeknek felnőtt korúaknak kell lenniük, és maximum ketten alhatnak a szobácskában.

Nem ez az első alkalom, hogy az Airbnb kínálatában kiemelkedő francia helyszínek bukkannak fel. 2019-ben a Louvre üvegpiramisának belsejében lehetett tölteni néhány éjszakát, akkor megversenyeztették a jelentkezőket.