szerda, 2025. október 01.

Image
Innováció
Minden élelmiszer csomagolásán kötelezően szerepel a gyártási, illetve a lejárati idő. Az utóbbit célszerű szigorúan kezelni, hiszen a romlott ételek sok problémát, kellemetlen tüneteket, betegséget…
Image
Innováció
Lassan beköszönt a nyár, a forró napokon is fontos, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot vigyünk be a szervezetünkbe. Ajánlott rengeteg zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonát enni. Alábbi…
Image
Nagyon kedvező hatása lehet a szervezetre, ha naponta nagyjából egy teáskanálnyival csökkenti az ember a sóbevitelét – világít rá egy kutatás. Akik ilyen módon megvonták maguktól a sót, olyan…
Image
Innováció
Sóra szüksége van a szervezetnek, azonban a túlzott fogyasztása akár egészségügyi problémák kialakulásához is hozzájárulhat. Ráadásul egy frissen publikált, 11 éven keresztül tartó kutatás még egy…
Image
Innováció
Több előnyük lehet a konzerves élelmiszereknek. Például megkönnyíthetik a bevásárlást és hosszú főzési idő spórolható meg velük. Számos fajtájuk egészséges is lehet, de nem mindegyik! Mutatunk…
Image
Hőség idején a fokozott verejtékezés életveszélyes állapotot okozó nátriumveszteséggel járhat, ezért érdemes a szokásosnál több sót fogyasztani a nyáron - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn…

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzáférhetőségi eszközök