Budapest legmagasabban fekvő éttermében az áfonya hódít. A VIRTU Restaurant könnyed és mégis komplex habdesszertje, az áfonyás pavlova fekete tea chantillyvel és yuzu zselével egy roppanós citromos pavlova alappal indul, amelyet ázsiai ihletésű rétegek emelnek új szintre. A pavlova tetejére kerül egy különleges fekete tea chantilly hab, amelyet fehér csokoládéval és fekete teával ízesített tejszínből készít Lendvai Levente séf. Ez a fine dining pavlova desszert azoknak szól, akik egy elegáns, de játékos édességre vágynak, amely ötvözi a gyümölcsök frissességét és a tea finom aromavilágát.

A tiszta meggy esszenciáját hordozó hideg meggyleves igazi telitalálat a Kopaszi-öböl partján megbújó Zazie Bistro & Bar étlapján. Ebben a fogásban a leves meggysalátával, fekete fokhagymával, vörösbor géllel és intenzív gyümölcsös jegyekkel - mint a szeder és az áfonya - egészül ki. Az étterem új séfje, Endrész-Nagy Tamás népszerű, minőségi alapanyagokból készült bisztró ételek mellett folyamatosan változó, izgalmas séf ajánlatokkal is várja a vendégeket.

Ropogós tempura királyrák, friss görögdinnye, lilahagyma, jalapeno és koriander találkozása az édes-savanyú amazu ponzu szósszal. Ezzel a fogással hódít a NOBU Budapestben Schreiner Gábor executive séf, aki idén az étterem 15. születésnapjának ünneplése alkalmából izgalmas eseményekkel készül az őszre. Október 3-án és 4-én két ikonikus séf, Go Nanerikawa, a Nobu Corporate Sushi Chefje és Hervé Courtot, a Nobu Corporate Head Chefje lesz az étterem vendége, akik egy-egy felejthetetlen vacsoraélménnyel készülnek a vendégek számára.

Az N28 Wine & Kitchen étterem séfje, Nagy Szabolcs idén nyáron a tradíciót és a frissességet egyesíti egy különleges ételben: bélszíntatár és görögdinnye házasságában. A friss görögdinnye édes, enyhén hűvös íze egy vadonatúj dimenzióval gazdagítja az ínycsiklandó bélszínt. A két összetevő kontrasztja, a friss és az intenzív íz tökéletes harmóniát alkot. A Bib Gourmand díjas étterem fogása egyszerű, mégis lenyűgöző, igazi nyári csemege.

A Grumpy Budapest egyik különlegessége a grillezett kecskesajtos saláta. Ez egy frissítő, mégis tartalmas fogás, ahol a gyümölcs nem desszertként, hanem a főétel szívében kap szerepet. Az édes eper és az élénk áfonya harmonikusan ellenpontozza a lágy, krémes francia kecskesajt karakteres ízét, miközben a balzsamecet pikáns savassága tökéletesen egyensúlyozza az összhatást. A roppanós saláta és az aranybarnára pirított toast pedig stabil alapot ad ennek az izgalmas ízkombinációnak. Ez a vegetáriánus fogás példa arra, hogyan válhat a gyümölcs nemcsak kiegészítővé, hanem teljes értékű, izgalmas főszereplővé egy modern tányéron.