Sok időt spórolnak a borászok a digitális megoldásokkal
Fotó: Shutterstock

Az ismert borász elárulta, hogyan tud időt nyerni

A koronavírus-járvány felgyorsította a digitalizáció elterjedését a hazai vállalatok körében. Manapság mezőgazdasági cégek, köztük borászatok munkáját is segítik a digitális megoldások. A fejlett technológia használatával a vállalkozóknak több idejük marad például a kikapcsolódásra is.


A digitalizáció segítségével halad előre az ismert borász

Homoky Dorka tokaj-hegyaljai, egészen pontosan tállyai borász. Fiatal kora ellenére hazánkban és külföldön is elismert szakember. Neve idehaza azonban akkor vált igazán ismertté, amikor tavaly az RTL Klubon futó Cápák között című üzleti showműsorban Balogh Levente, Magyarország egyik leggazdagabb embere, a Szentkirályi ásványvíz tulajdonosa jó befektetési lehetőséget látott a hölgy borsodi borászatában, ezért betársult a vállalkozásba. Mindemellett a hölgy a Telekom Digitálisan Tettrekész Díját is megnyerte 2021-ben – írja a 24.hu.

A borász sikerei a vállalkozása digitalizációjához is köthetőek. Ahogyan fogalmazott, a digitális megoldások nélkül az élete és a cége fejlesztése is sokkal nehezebb lenne.

Ebben segítheti a digitalizáció a borászatok munkáját

A borász elmondta, hogy a modern technológia segítségével sokkal könnyebben kapcsolatot tud tartani a vásárlóival és a kereskedőkkel is. Ennek egyik oka, hogy a webshopon keresztül automatizálva történik a termékei megrendelése és kiszállítása. Ezen kívül a pincében is segítséget jelentenek számára a digitális megoldások, hiszen nem feltétlenül kell mindig ott lennie ahhoz, hogy haladjon a munka.

„A január a kevesebb szőlő- és pincemunka miatt csendesebb időszak a borászatban, de ilyenkor sem állunk le teljesen, csupán átalakulnak a folyamatok. A digitalizáció lehetővé teszi, hogy kicsit én is kikapcsolódjak, az így felszabadult időt pedig főként tanulásra, új eljárások, módszerek elsajátítására, valamint utazásra, családi kikapcsolódásra használom fel. Utóbbi hozzásegít a korai kiégés elkerüléséhez is, hiszen bár sokan hajlamosak elfelejteni, de vállalkozóként is ugyanakkora szüksége van az embernek a pihenésre, mint bárki másnak. A hosszú távú siker titka is részben ebben rejlik”

– nyilatkozta a szakember a portálnak.

Terjed a digitalizáció

A borász beszélt arról is, hogy sok időt spórol a digitális megoldásokkal. Ehhez leginkább a naptárszinkronizáció, az online meetingek és a webkamerás felügyelet ad számára lehetőséget.

Véleménye szerint a koronavírus-járvány rámutatott a digitalizáció fontosságára, és előre mozdította annak elterjedését. Az átállás a gazdasági élet olyan szegmenseiben isfelgyorsult ahol korábban kevésbé volt jellemző. Például már a borászok is ráébredtek arra, hogy számos előnye van az innovatív fejlesztéseknek, és ezek a saját és a vállalkozásuk javát is szolgálhatják.


Ne hagyd ki!