Olivier Dassault 69 éves volt. Egész Franciaország gyászolja.


A Dassault-vállalatcsoport a hadiipar meghatározó szereplője, a Rafale harci gépek gyártója, emellett a tekintélyes Le Figaro című napilap tulajdonosa. A háromgyermekes politikus-nagyvállalkozó 2002 óta a Nemzetgyűlés republikánus tagja, a világ 361. leggazdagabb embere. Vagyonának becsült értéke 6,3 milliárd euró.

A baleset Normandiában történt, a vállalkozót szállító helikopter Deauville közelében zuhant le. A gépen tartózkodó üzletember és a pilóta meghalt. A körülményekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az AS350 Écureuil típusú helikopter felszállás közben zuhant le.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Az Amazon milliós belépési bónusszal csalogatja a munkavállalókat

Közeledik a karácsonyi hajsza, az Amazon viszont egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzd, ezért újabbnál-újabb ösztönzőkkel próbálja becsalogatni a leendő munkavállalókat. Aktuális akciójában forintban akár 1,3 milliós bónuszt is bezsebelhetnek a friss belépők.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!