A Google új videochat technológiája olyan érzetet kelt, mintha valóban jelen lenne a beszélgetőpartnerünk. A tudományos-fantasztikus filmekből ismert megoldás hamarosan a hétköznapi életünk része lesz.


Virtuális találkozások

Google éves fejlesztői konferenciája idén május 18. és május 20. között zajlott. Célja a vállalat legújabb technológiai vívmányainak prezentálása. A Google, hagyományaihoz hűen, minden évben megrendezi az említett technológiai konferenciát, azonban tavaly eltörölték a pandémiára való tekintettel. Idén előre gondolkodtak, teljesen digitalizálták a neves rendezvényt. Ezen a konferencián került bemutatásra a Project Starline nevet viselő fejlesztés, ami teljesen új szintre emelheti a virtuális találkozók élményfaktorát. A pandémia miatt nagyobb szükség lehet egy ilyen megoldásra, mint eddig valaha.


Tükröm, tükröm…

Nagyjából úgy képzeljük el ezt a formabontó eszközt, mint a Harry Potter filmekből ismert Edevis tükröt, annyi különbséggel, hogy nem a leghőbb vágyunk jelenik meg a képernyőn, hanem annak az embernek a valós idejű képe, akivel épp beszélgetünk. Olyan, mint egy ablak, ami 3D technológián alapulva, élethű képet ad a vonal túlsó végén lévő emberről. Valós idejű képalkotásról van szó, így teljesen olyan érzetet kelt az eszköz, mintha valóban jelen lenne a hívott fél. Persze felmerülhet az emberben, hogy ez lényegében egy sima videochat. Az fenti videó talán segíthet megérteni, mennyire eltér az új technológia a hagyományos megoldásoktól. Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan mikor dobják piacra a Starline projektet, de hatalmas érdeklődés övezi a technológiát.


The Conversation

Friss

Egészségügy: okos számítással elkerülhető lenne a pazarlás

A drága technológiát csak abból a szempontból kellene támogatni, hogy mennyire okoz nagyarányú egészségjavulást a súlyos betegségben szenvedőknek. Ehelyett mindent megveszünk, mert úgyis az állam állja a számlát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

21 ezer milliárd forintnyi aranyat bányásznának a Börzsönyben

Egy magyar cég aranyat és ezüstöt bányászna Nagyirtás és a Rózsa-hegy kutatási zónában.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Jon Tyson on Unsplash

Parragh átalakítaná az iparűzési adó  rendszerét, Budapest felhördült

Parragh László szerint az átalakítást össze lehetne vonni a formálódó globális társasági minimumadóval.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!