2020-ban a Facebook nagyjából 3,7 millió köbméter vizet használt fel az adatközpontjaiban működő számítógépek hűtésére. A cég bejelentette, a következő években arra fog törekedni, hogy több vizet tisztítson meg, mint amennyit működéséhez felhasznál.


Vízzel a klímaváltozás ellen

A Facebook elsődlegesen azokra a területekre fog koncentrálni, ahol a helyi víztározók forrásait használja a gépek hűtéséhez. A cég fenntarthatósági vezetője, Sylvia Lee hozzátette, hogy azok a térségek is kiemelt figyelmet fognak kapni, ahol a vízhiány komoly problémákat okoz. Lévén, hogy a Facebook egy kaliforniai vállalat, egyáltalán nem ismeretlen számukra, hogy egy erdőtűz vagy vihar mekkora pusztítást tud okozni. Lee szerint a klímaváltozás negatív hatásai, így az erdőtüzek, aszályok és az árvizek is mind a vízre vezethetők vissza.

Szépen, lassan, biztosan

A Facebook a víz-helyreállítási projektjét már elindította Új-Mexikóban, Arizónában, Texasban, Utah-ban, Oregonban és Kaliforniában is. A cég egyebek között anyagilag támogatja a Colorado River Indian Tribes System Conversation projektet, melynek célja az Arizonia-i Mead-tó vízszintjének helyreállítása és megőrzése. Továbbá 70 ezer fa ültetését is finanszírozza, amelyek a 2018-as kaliforniai erdőtűzben elpusztult területeket fogják élettel megtölteni.

A vállalat az említett tevékenységeit hamarosan Írországba, az Egyesült Királyságba, Szingapúrba, Indiába és Mexikóba is ki fogja terjeszteni. A Facebook lépéseit a LimnoTech fenntarthatósági tanácsadó cég fogja ellenőrizni és értékelni. Az érdeklődők a Facebook éves fenntarthatósági jelentéséből ismerhetik meg a cég eredményeit.

Nagyra törő célok

A Facebook néhány hónapja jelentette be, hogy működése során először elérte a nettó zéró kibocsátást. Ez azt jelenti, hogy a cég annyi üvegházhatású gázt bocsát ki, amennyit elnyel. Ráadásul immáron csak és kizárólag megújuló forrásokból nyeri ki a működéséhez szükséges energiát.

2020 szeptemberében a cég azt a tájékoztatást adta ki, hogy 2030-ig -a tervek szerint -megvalósítja a nettó zéró kibocsátást a teljes ellátási láncában is.

Az ENSZ klímajelentése alapján veszélyben van az emberiség a klímaváltozás miatt, amelyet csak akkor lehet megfékezni, ha az óráscégek drasztikus változásokat vezetnek be működésükben. Szerencsére elindult egy folyamat, és egyre több cég követi a Facebook példáját.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!