Autós szemetelő

A Tisztítsuk meg az Országot! programhoz kapcsolódva az út menti szemét összegyűjtését végzi a héten a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a közútkezelő az út menti növényzet kaszálása előtt összehangoltan, országosan gondoskodik az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról. Drága mulatság.


A társaság jelezte, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében több helyen is kisebb-nagyobb korlátozásra lesz szükség, és arra kéri az autósokat, hogy ennek megfelelően közlekedjenek a munkaterületek mellett. A Magyar Közút évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjt össze az országos közutak mentén. Az átlagosan évi 10 ezer tonnányi szabálytalanul kihelyezett hulladék felszámolása mellett a társaság számos kampányszerű, országos programban vesz részt kezdeményezőként vagy csatlakozóként.

Sokba kerül

Az illegális hulladék felszámolása rengeteg kapacitást von el más útüzemeltetési munkáktól. Az út menti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása évente mintegy 1-1,5 milliárd forintba kerül. A társaság a tavaszi időszakban elsősorban a téli hónapokban keletkezett burkolathibák kijavítására koncentrál, az elmúlt hetekben már a tartósabb, melegaszfaltos lokális javítások is elindulhattak, és csaknem 100 helyszínen a teljes körű felújításokat is elkezdhették a kivitelezők.


Ne hagyd ki!