A YouTube hirdetői nem szeretik, ha olyan videók előtt jelenik meg a reklámjuk, amelyekben a tartalomgyártók megkérdőjelezik a klímaváltozást. A vállalat lépett.Tisztogatás

A Google őszi nagytakarítást végez a háza táján. Múlt héten a vakcinaellenes YouTube csatornák elől zárta el a pénzcsapot, most pedig a klímaváltozás-tagadók inthetnek búcsút a hirdetésekből származó bevételeiknek. A Google a hivatalos honlapján jelentette be a sokakat érintő szigorítást, amelyet az alábbiakkal indokolt:

Egyre több hirdetőpartnerünk fejezte ki aggodalmát, hogy a reklámjaik olyan videóknál jelentek meg, amelyek a klímaváltozással kapcsolatos pontatlan információkat terjesztettek. A hirdetők egész egyszerűen nem akarják, hogy ilyen tartalmak mellett jelenjenek meg a reklámjaik.

-olvasható a Google közleményében.

Ki gondolta volna, hogy a keresőóriás partnerei nem szeretik, ha a profin összeállított hirdetéseikkel konteós videók előtt, alatt és után bombázzák a nézőket? A Google új szabályrendszere mérsékelheti ezt a problémát, de egyelőre úgy tűnik, teljes tilalom nem várható a témával kapcsolatban.

Tudományos szabadság

Az új irányelv szerint a YouTube alkotói nem kereshetnek pénzt olyan tartalmakkal, amelyek ellentmondanak az „éghajlatváltozás valódiságával és következményeivel kapcsolatos, jól megalapozott tudományos konszenzusnak".

Ide tartoznak azok a tartalmak, amelyek szerint az egész klímaváltozás egy nagy kamu, illetve amelyek tagadják az egyre nyilvánvalóbb bizonyítékokat a bolygó folyamatos melegedéséről. Azok sem számíthatnak bevételekre, akik azt terjesztik, hogy az emberek és az üvegházhatású gázok kibocsátása nem befolyásolja a Föld éghajlatát.

Hangsúlyozzuk, a szólásszabadság marad, továbbra is mindenki népszerűsítheti az összeesküvés-elméleteit, viszont ezek után már csak hobbi szinten, juttatások nélkül.

A változás jövő hónapban lép érvénybe, algoritmusok és hús-vér moderátorok fogják ellenőrizni. Egyelőre csak a vakcinákkal és az éghajlatváltozással kapcsolatos konspirációs teóriákat korlátozza a YouTube.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!