Környezetkímélő akciót indít a Tesco

A Tesco olyan újrahasznosítási pontokat kezd el bevezetni a nagy-britanniai áruházaiban, ahol a vásárlók leadhatják a régi műanyag szatyraikat és csomagolóanyagaikat.


A visszavitt műanyagot a Tesco újrahasznosítja, és új csomagolást készít belőlük az élelmiszerek, háztartási termékek és szépségápolási cikkek számára – írja a Sky News beszámolójára hivatkozva a Telex.

Első körben 171 délnyugat-angliai és walesi üzletükben alakítanak ki ilyen visszaváltó helyeket, később pedig a többi üzletükben is szeretnék ezt bevezetni. A rendszer működését eddig tíz áruházukban vizsgálták, és a pozitív tapasztalatok miatt döntöttek úgy, hogy szélesebb körben is elterjesztik.

Sikeres tesztüzem

A Tesco szerint a tesztüzemben a vásárlók a várt műanyagmennyiség több mint tízszeresét vitték vissza. Az összegyűjtött anyagokból készült például a sajtjaik csomagolása. A szupermarket szerint ez a lépés biztosítaná az Egyesült Királyság legnagyobb műanyag-újrahasznosító hálózatát. Arra számítanak, hogy így évente ezer tonna műanyagot hasznosíthatnak újra.

A lap megkereste a Tesco magyarországi illetékeseit, arra voltak kíváncsiak, hogy nálunk is elindul-e az akció. Választ egyelőre nem kaptak. Nemrégiben a Lidl is elindított egy akciót a műanyaghulladék újrahasznosítására.


Ne hagyd ki!