Május 19-ig nyújthatják be az Év Háza 2021. pályázatára a munkáikat családi házak, kis társasházak, illetve középületek tervezői – közölték a szervezők.


A verseny végén a zsűri a két abszolút fődíj mellett két szakmai és öt támogatói különdíjat oszt ki idén. A szervezők egy közösségi oldalon indított szavazáson is megkérdezik a nagyközönség véleményét is, így mindkét kategóriában közönségdíjat is kiosztanak.

A pályázat szakmai partnere évek óta a Magyar Építész Kamara, valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége, a két szervezet a szakmai különdíjak felajánlója egyben. A pályaműveket május 19. 16 óráig lehet benyújtani, az eredményhirdetés és díjkiosztás a vírushelyzettől függően 2021. szeptemberben lesz. Pályázni lehet bármely Magyarországon az elmúlt két évben, azaz a 2019. január 1. és 2021. május 19. között megvalósult új épülettel, bővítéssel, illetve felújítással.

Nem pályázhat:

  • aki a Bíráló Bizottság meghirdetett bármely résztvevőjének hozzátartozója, munkaviszony szerinti közvetlen felettese vagy beosztottja, egy éven belül közös tervpályázatban vagy egyéb szerzői jogvédelem alá eső alkotásban szerzőtársa vagy munkatársa volt.
  • aki tag vagy vezető tisztségviselő azon gazdasági társaságnál, ahol a Bíráló Bizottság tagja, illetve ezek hozzátartozója tag vagy vezető tisztségviselő.
  • aki a pályázat kiírásában, előkészítésében, elbírálásában részt vett.

A pályázati nevezési díj összege bruttó 10 ezer forint pályaművenként. Az „Év háza 2021" fődíjának összege kategóriánként 600.000 forint. A részleteket ITT találod.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!