Már lehet pályázni az Év Háza díjra

Május 19-ig nyújthatják be az Év Háza 2021. pályázatára a munkáikat családi házak, kis társasházak, illetve középületek tervezői – közölték a szervezők.


A verseny végén a zsűri a két abszolút fődíj mellett két szakmai és öt támogatói különdíjat oszt ki idén. A szervezők egy közösségi oldalon indított szavazáson is megkérdezik a nagyközönség véleményét is, így mindkét kategóriában közönségdíjat is kiosztanak.

A pályázat szakmai partnere évek óta a Magyar Építész Kamara, valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége, a két szervezet a szakmai különdíjak felajánlója egyben. A pályaműveket május 19. 16 óráig lehet benyújtani, az eredményhirdetés és díjkiosztás a vírushelyzettől függően 2021. szeptemberben lesz. Pályázni lehet bármely Magyarországon az elmúlt két évben, azaz a 2019. január 1. és 2021. május 19. között megvalósult új épülettel, bővítéssel, illetve felújítással.

Nem pályázhat:

  • aki a Bíráló Bizottság meghirdetett bármely résztvevőjének hozzátartozója, munkaviszony szerinti közvetlen felettese vagy beosztottja, egy éven belül közös tervpályázatban vagy egyéb szerzői jogvédelem alá eső alkotásban szerzőtársa vagy munkatársa volt.
  • aki tag vagy vezető tisztségviselő azon gazdasági társaságnál, ahol a Bíráló Bizottság tagja, illetve ezek hozzátartozója tag vagy vezető tisztségviselő.
  • aki a pályázat kiírásában, előkészítésében, elbírálásában részt vett.

A pályázati nevezési díj összege bruttó 10 ezer forint pályaművenként. Az „Év háza 2021" fődíjának összege kategóriánként 600.000 forint. A részleteket ITT találod.


Ne hagyd ki!