Állatorvos vizsgálja egy ló csontkopását
Fotó:shutterstock

Lovasnemzet volnánk? Nincs vállalkozó a kisvárdai lówellness megépítésére

Lezárult a közbeszerzési eljárás, melyet az ajánlatkérő, a Kárpát-medencei Lovas Akadémia Kft. eredménytelennek minősített. Prózai okból.


  Sehol senki

Sokéves csend után idén felpörögtek az események a kisvárdai lórehabilitációs központ körül, írja az mfor.hu. Végre kiderült, hogy a létesítmény a formálódó szórakoztatónegyed és a stadion szomszédságában kap helyet. Egy parlamenti válasz pedig rávilágított arra, hogy 2022 legvégére kell elkészülnie a központnak. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást elindították, július 15. és augusztus 24. között lehetett beadni a pályázatokat. Néhány nappal a határidő letelte után az eljárás eredménye is megszületett: eredménytelen. Az összefoglaló tájékoztatás szerint ennek az volt az oka, hogy egyetlen ajánlat nem érkezett be a határidő előtt.

Mi ez a lówellness?

Nagy volumenű beruházásról lesz szó majd, a kormány még bő 3 évvel ezelőtt 2,2 milliárd forintot adott rá. Igaz, az árak emelkedése miatt ma már jó eséllyel ennél nagyobb összegről lesz kiállítva a végszámla, de a forrás biztosításával valószínűleg nem lesz gond.

A közbeszerzési kiírás szerint az akadémia épületében kap helyet a fedeles versenypálya és a hozzá tartozó melegítőpálya, istállók és rehabilitációs helyiségek. A fedeles versenypálya déli homlokzatán lesz a nézői tribün, amit a fogadótéren keresztül lehet majd megközelíteni. Az épületkomplexumban alakítják ki még a 4 oktatótermet és az ezeket kiszolgáló helyiségeket, egy éttermet konyhával, amely a kilátogató közönség és a lovasszakma kiszolgálását biztosítja. Létesíteni kell még 51 darab parkolót, ebből kettőnek akadálymentesnek kell lennie és kérnek még 4 darab autóbusz-, illetve tehergépjármű-parkolóállást. Emellett épülnek még apartmanépületek is, szám szerint 2 a hatástanulmány alapján, de azok nem képezték ennek az eljárásnak a tárgyát. A központ várhatóan 5 embernek fog munkát adni, a hatástanulmányban foglaltak szerint ennyien elegen lesznek az üzemeltetéshez.


Ne hagyd ki!