660 millió forintból a sikeres női vállalkozások számát szeretné növelni egy vállalkozásélénkítő program.

Kik számítanak női vállalkozónak?

Női egyéni vállalkozók mellett olyan vállalkozásokat céloz a projekt, ahol a hölgyek tulajdonosi részaránya legalább 51 százalék és a vezetők között legalább egy nő van. Sőt. Nem csak a már vállalkozó nők kaphatnak segítséget, hanem azok is, akik ma még alkalmazottak, vagy inaktívak, de már azon agyalnak, hogyan indítsanak el egy sikeres vállalkozást? A legfontosabb szempont a résztvevők számára, hogy valamilyen újszerű termékben vagy formabontó üzleti modellben gondolkodjanak.

A program lényege

A Wingate Project valódi problémák megoldását tűzte célul, sikerét maguk az érintettek is segíthetik azáltal, hogy kitöltik az anonim kérdőívet, mely a vállalkozónők szükségleteit igyekszik felmérni. A tapasztalatok alapján tananyag készül, amelyeket ingyenes képzéseken tesznek majd közzé. A tanfolyamokon vállalkozási és menedzsment ismeretekről lesz szó, de készségfejlesztő tréningekre is lesz lehetőség. Ezen felül közösségépítést szolgáló online platform is létrejön, hogy a női vállalkozók könnyebben kapcsolatba kerülhessenek a nekik pénzügyi forrásokat biztosító befektetőkkel.

Honnan jön a pénz?

A projekt 660 millió forintos költségvetése Izland, Liechtenstein és Norvégia jóvoltából, az Európai Gazdasági Térség és Norvégia Regionális Együttműködési Alapon keresztül biztosított. A szervezetek ugyanis szeretnék elérni, hogy a hölgyek nagyobb szerepet vállaljanak az innovációban és vállalkozásaik versenyképesebbé váljanak. A mostani támogatás különösen azért fontos, mert a koronavírus járvány különösen keményen érintette azokat a gazdasági ágazatokat, amelyeknél az átlagosnál több női vállalkozás tevékenykedik.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!