660 millió forintból a sikeres női vállalkozások számát szeretné növelni egy vállalkozásélénkítő program.

Kik számítanak női vállalkozónak?

Női egyéni vállalkozók mellett olyan vállalkozásokat céloz a projekt, ahol a hölgyek tulajdonosi részaránya legalább 51 százalék és a vezetők között legalább egy nő van. Sőt. Nem csak a már vállalkozó nők kaphatnak segítséget, hanem azok is, akik ma még alkalmazottak, vagy inaktívak, de már azon agyalnak, hogyan indítsanak el egy sikeres vállalkozást? A legfontosabb szempont a résztvevők számára, hogy valamilyen újszerű termékben vagy formabontó üzleti modellben gondolkodjanak.

A program lényege

A Wingate Project valódi problémák megoldását tűzte célul, sikerét maguk az érintettek is segíthetik azáltal, hogy kitöltik az anonim kérdőívet, mely a vállalkozónők szükségleteit igyekszik felmérni. A tapasztalatok alapján tananyag készül, amelyeket ingyenes képzéseken tesznek majd közzé. A tanfolyamokon vállalkozási és menedzsment ismeretekről lesz szó, de készségfejlesztő tréningekre is lesz lehetőség. Ezen felül közösségépítést szolgáló online platform is létrejön, hogy a női vállalkozók könnyebben kapcsolatba kerülhessenek a nekik pénzügyi forrásokat biztosító befektetőkkel.

Honnan jön a pénz?

A projekt 660 millió forintos költségvetése Izland, Liechtenstein és Norvégia jóvoltából, az Európai Gazdasági Térség és Norvégia Regionális Együttműködési Alapon keresztül biztosított. A szervezetek ugyanis szeretnék elérni, hogy a hölgyek nagyobb szerepet vállaljanak az innovációban és vállalkozásaik versenyképesebbé váljanak. A mostani támogatás különösen azért fontos, mert a koronavírus járvány különösen keményen érintette azokat a gazdasági ágazatokat, amelyeknél az átlagosnál több női vállalkozás tevékenykedik.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!