Női divattervező munkában660 millió forintból a sikeres női vállalkozások számát szeretné növelni egy vállalkozásélénkítő program.

Kik számítanak női vállalkozónak?

Női egyéni vállalkozók mellett olyan vállalkozásokat céloz a projekt, ahol a hölgyek tulajdonosi részaránya legalább 51 százalék és a vezetők között legalább egy nő van. Sőt. Nem csak a már vállalkozó nők kaphatnak segítséget, hanem azok is, akik ma még alkalmazottak, vagy inaktívak, de már azon agyalnak, hogyan indítsanak el egy sikeres vállalkozást? A legfontosabb szempont a résztvevők számára, hogy valamilyen újszerű termékben vagy formabontó üzleti modellben gondolkodjanak.

A program lényege

A Wingate Project valódi problémák megoldását tűzte célul, sikerét maguk az érintettek is segíthetik azáltal, hogy kitöltik az anonim kérdőívet, mely a vállalkozónők szükségleteit igyekszik felmérni. A tapasztalatok alapján tananyag készül, amelyeket ingyenes képzéseken tesznek majd közzé. A tanfolyamokon vállalkozási és menedzsment ismeretekről lesz szó, de készségfejlesztő tréningekre is lesz lehetőség. Ezen felül közösségépítést szolgáló online platform is létrejön, hogy a női vállalkozók könnyebben kapcsolatba kerülhessenek a nekik pénzügyi forrásokat biztosító befektetőkkel.

Honnan jön a pénz?

A projekt 660 millió forintos költségvetése Izland, Liechtenstein és Norvégia jóvoltából, az Európai Gazdasági Térség és Norvégia Regionális Együttműködési Alapon keresztül biztosított. A szervezetek ugyanis szeretnék elérni, hogy a hölgyek nagyobb szerepet vállaljanak az innovációban és vállalkozásaik versenyképesebbé váljanak. A mostani támogatás különösen azért fontos, mert a koronavírus járvány különösen keményen érintette azokat a gazdasági ágazatokat, amelyeknél az átlagosnál több női vállalkozás tevékenykedik.

Ne hagyd ki!