VIP bánásmód, testőrökkel

Mai kacsa: titkos alagút épül a Puskásban... Így vezeti fel közösségi oldalán a létesítmény, hogy milyen beruházásra készül.


A Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába. A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni

-olvasható a bejegyzésben, amely így folytatódik:

A tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró. Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának.

Mai kacsa: titkos alagút épül a Puskásban... Ehhez képest a tények: A Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év...

Közzétette: Puskás Aréna2021. február 23., kedd

Az előzmények

A Puskás Stadion alá, kifejezetten a miniszterelnöknek építenének alagutat, az egész beruházást pedig titkosítanák – erről beszélt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Stummer János a közösségi oldalán közzétett videójában. Később a hvg.hu-nak pontosított, eszerint a védett személyeknek, köztük Orbánnak építenék az alagutat. A bejegyzés valóságos hírcunamit indított el a hazai sajtóban. A hvg.hu megjegyzi: azzal, hogy Stummer egy videóban beszélt a beruházásról, komoly kockázatot vállalt. Mint a bizottság tagja és elnöke ugyanis titoktartási kötelezettsége van, márpedig ő minősített adatot hozott nyilvánosságra, aminek büntetőjogi következménye is lehet. A politikai mellett.

A Puskás Aréna felépítése bruttó 190 milliárd forintba került. Stummer János 2 milliárdos alagútépítésről beszélt. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Ne hagyd ki!