A Barbie babákat forgalmazó Mattel vállalat egymilliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el az idei második negyedévben.


A koronavírus-járvány gazdasági hatása a játékgyártókat sem kerülte el. A Mattel és a Hasbro vezetői az elmúlt hónapokban egyebek között a hiányos utánpótlásra, az akadozó ellátási láncra és a bezárt boltokra panaszkodtak. Mindkét vállalat jól kezelte a válsághelyzetet, ami elsősorban az üzleti birodalmuk nagyságának köszönhető. A Mattel vezérigazgatója, Ynon Kreiz közölte, az idei második negyedévben óriási volt a kereslet a vállalat termékeire, ennek ellenére áremelkedések várhatók. A drágulás karácsony környékén már biztosan érezhető lesz.

Barbie babák és forró kerekek

A Mattel teljes, második negyedéves forgalma elérte az 1,03 milliárd dollárt (cirka 313 milliárd forint). Ez 40 százalékos növekedést jelent a tavalyi, azonos időszakhoz képest. A vállalat legismertebb márkája, a Barbie babák iránti kereslet 46 százalékos növekedést mutatott az elmúlt három hónapban. A Barbie sikereihez nagyban hozzájárult, hogy a Mattel az elmúlt években frissítette a kollekciót. Napjainkban már kerekesszékes és pigmentfoltos babák is kaphatók a sokszínűség és az elfogadás szellemében. A cég július elején egy olyan babát is piacra dobott, amelyet a készítői a teniszcsillagról, Naomi Osakáról mintáztak. Milyen remek időzítés, pont az olimpia előtt.

. A Barbie babák mellett a Hot Wheels játékok is jól teljesítettek, amelyekre 67 százalékos keresletnövekedés mutatkozott.

A Mattel eredményei minden várakozást felülmúltak, a vezérigazgató ennek ellenére bejelentette, hogy az inflációs nyomás hatására emelniük kell a termékeik árát. Azt nem közölte, melyik játékokat érinti a drágulás. Hozzátette, a szektor többi szereplője is hasonló lépéseket tervez. Annyi biztos, karácsonykor már drágább játékokkal találkozhatunk a boltok polcain.

A Mattel tájékoztatása szerint a közeljövőben a Netflixre érkezik egy Barbie témájú film is, Margot Robbie főszereplésével. Illetve egy Hot Wheels videojáték is várható.

Nemrégiben a Hasbro is közölte negyedéves eredményeit. A Monopoly forgalmazójának sincs oka a panaszra, bevételei 54 százalékkal, 1,32 milliárd dollárra nőttek a tavalyi, azonos időszakhoz képest.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!