Sokat nyert egy magyar játékos az Eurojackpoton, de adóznia is kell belőle
Fotó: Shutterstock

Ennyit vonnak le a magyar Eurojackpot-nyertes nyereményéből

Magyarországon játékba küldött szelvénnyel vitték el az Eurojackpot főnyereményét, ami átszámolva bruttó 31 milliárd forint felett van. A nyereményt euróban fizetik ki, átutalással, miután levonták belőle az SZJA-t.A szerencsés játékos bruttó 75 781 millió eurót nyert, ami forintban több mint 31 milliárd forint feletti összeg. Ekkora vagyonnal be lehet kerülni a 100 leggazdagabb magyar közé.

A nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Erre külön telefonszámot tart fenn a lottótársaság, az úgynevezett nagynyertes-vonalat. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható. A társaság a szelvényen lévő információk alapján ellenőrzi, hogy a nyertes telefonál, ha ez megvan, indulhat a kifizetési eljárás. A nyertes személyes találkozón átadja az eredeti szelvényt, amit a társaság alaposan megvizsgál, ellenőriz, majd egyezteti az utaláshoz szükséges adatokat a fogadóval.

A főnyeremény (vagyis az 5+2 találat) és az 5+1 találat nyereménye bruttó, azaz a személyi jövedelemadó (SZJA) levonása előtti összeg. Kifizetésére euróban és a személyi jövedelemadó levonása (a személyi jövedelemadó-törvény hatálya alá tartozó jövedelem után az adó mértéke – ha a törvény másként nem rendelkezik – jelenleg az adóalap 15 százaléka, A szerk.) után kerül sor. A játék szabályzata alapján a nyeremény kifizetése banki átutalással történik, kizárólag Magyarországon nyitott euró alapú deviza bankszámlára.

Emlékeztetőül a 2022/49. hét nyerőszámai: az 50-es számsorból a 6, 8, 13, 21, 32, a 12-es számsorból pedig a két szám a 3-as és a 6-os volt.

Ne hagyd ki!