A Ferencváros  legértékesebb hazai labdarúgócsapat
Fotó:123RF

Ha a Fradi üzletember volna, nem férne be a leggazdagabb 50-be

A Ferencváros labdarúgócsapata tovább javítva az általa tartott magyar rekordot, már 30,7 millió eurót ér a mértékadó Transfermarkt portál szerint.


A Ferencváros az ősz elején, a Bajnokok Ligája selejtezők idején - amely során búcsúztatta a svéd bajnok Djurgardent, az 51-szeres skót győztes Celticet, a horvát sztárcsapat Dinamo Zagrebet és a norvég bajnok Moldét- valamivel több, mint 24 millió eurót ért- írja a Fradi.hu.

A játokosok közül többen megdöntötték saját rekordjukat. Az együttes elsőszámú kapusa, Dibusz Dénes átlépte a kétmillió eurós határt, jelenlegi értéke 2,2 millió euró. Mellette további tíz játékos, Lasha Dvali, Abraham Frimpong, Marcel Heister, Botka Endre, Gera Dániel, Ihor Haratin, Aissa Laidouni, Tokmac Nguen, Myrto Uzuni és Roko Baturina is nagyot lépett előre.

A legdrágább játékos

A legnagyobb mértékben az ukrán válogatott középpályás, Ihor Haratin értéke növekedett, októberben még 1,8 millió eurót ért, míg a legutóbbi frissítéskor 2,5 millió euróra taksálta a Transfermarkt. A klub legértékesebb játékosa Tokmac Nguen, 2,8 millió euróval.

A leggazdagabb magyarok tavalyi listáján 30 milliárd forint kellett az 50. hely megszerzéséhez. A Ferencváros labdarúgócsapatának becsült értéke forintban számolva 11 milliárd.


Ne hagyd ki!