Bár a tavalyihoz képest valamivel kevesebbet szánnak a fejlesztésre, így is hatalmas összegeket költenek el. És ahogy azt már megszokhattuk nem feltétlenül arra költenek, amit várnánk tőlük.


​Brutális összegek fejlesztésre

Első pillantásra semmi különös nem történik a Google háza táján, hiszen bejelentésük szerint idén főleg a működésükhöz szükséges adatközpontokat és ingatlanokat tervezik fejleszteni. Erre a pandémia miatt megnövekedett ügyfélforgalom ad okot, így tudják biztosítani a megfelelő minőségű kiszolgálást – nyilatkozta Sundar Pichai, a Google anyacég Alphabet első embere a CNBC-nek. Az már egy fokkal meglepőbb lehet, hogy az idei fejlesztéseikre 7 milliárd dollárt különítettek el, ami forintban szinte leírhatatlanul nagy összeg: 2.156.000.000.000 forint. Tavaly a keret még ennél is több volt, akkor kereken 10 milliárd dollárt szántak a fejlesztésre.

​Nem hisznek a home officeban?

Furcsának tűnhetnek a Google fejlesztési céljai, hiszen a legtöbb technológiai vállalat már régen home officeba küldte a dolgozóit. Ez náluk is így van, az Alphabet közel 84 ezer fős gárdája távmunkában dolgozik, és ezen nem is terveznek változtatni nyár végéig. De akkor mégis mi célt szolgálhat a közel 19 államot érintő terjeszkedés? Nos ennek több oka is van. Egyrészt a Google agresszív terjeszkedésbe kezdett a felhőalapú szolgáltatások területén. Ez már önmagában indokolja az adattárházak és a munkaerő bővítését. Másrészt viszont Sundar Pichai azt is közölte: a vállalati kultúrájuk alappillére a munkavállalóik személyes együttműködése és a közösségépítés. Tervezik tehát, hogy szeptember környékén visszahívják dolgozóikat az irodákba.

​A nagy ingatlanbiznisz

Előreláthatólag egyébként 10 ezer új főállású munkahelyet fognak teremteni, első sorban az Egyesült Államokban. A most ismertetett tervek közt szerepel a nebraskai, dél-karolinai és texasi adatközpontok bővítése, valamint új atlantai, washingtoni, chicagoi és New York-i irodakomplexumok létrehozása. A Google emellett Kaliforniában is elkölt a tervek szerint egymilliárd dollárt az ingatlanfejlesztésekre. Na persze van miből fejleszteni, hiszen az Alphabet tavalyi éves bevétele 182,5 milliárd dollár körül mozgott.

​Google vagy Alphabet?

A Google 2015-ben hivatalosan az Alphabet nevet vette fel. Erre azért volt szükség, mert így az anyavállalat az Alphabet a keresőoptimalizáláson és a hirdetéseken kívül más területek felé terjeszkedve, technológiai óriáscéggé válhatott. A társaság piaci kapitalizációja jelenleg 1,372 billió dollár (nagyjából 422,5 billió forintot).

The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!