Inkubátorház nyílt az esztergomi vállalkozások segítésére
Fotó: CONTENTNMORE

Inkubátorház nyílt az esztergomi vállalkozások segítésére

Nincs megfelelő hely a vállalkozás elindításához? Szükség lenne szakmai segítségre ehhez? Jó lenne egy helyen elintézni az adminisztratív teendőket is? – az idén átadott Esztergomi Inkubátorház ezekben is segít. Az épület modern felszereltséggel, kedvező bérlési feltételekkel és komplex szolgáltatásokkal várja az induló vállalkozásokat, civil szervezeteket és oktatási intézményeket.


Az indulás

A mintegy 400 négyzetméter alapterületű kétszintes inkubátorház az Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata által a TOP-1.1.2-16-KO1-2017-00003 azonosító számú “A helyi gazdaság fejlesztéséért – inkubátorház építése Esztergomban” című pályázat keretében épülhetett meg a Mátyás király utca 33. szám alatt.

Milyen szolgáltatásokkal segíti a vállalkozások munkáját?

Az első és legfontosabb, hogy biztosítja a munkához szükséges helyiségeket, található itt 4 modern felszereltségű iroda, 2 műhely és 2 tárgyaló. Emellett tudásmegosztó szolgáltatásokat is nyújt, például pénzügyi, marketing, üzletfejlesztési és gazdasági területeken történő tanácsadással, de a kedvezményes bérleti díjak, az ingyenes parkolás és Wi-Fi hozzáférés, illetve a korszerű biztonsági rendszerek is mind a vállalkozások sikerességét támogatják.

A kezdő vállalkozások az irodák, illetve műhelyek bérlésének jogát, valamint a hozzá tartozó inkubációs programot pályázati úton nyerhetik el. Továbbá az inkubátorházban vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek, magánszemélyeknek konferenciatermet, valamint tárgyalót kínálnak alkalmi bérlésre.

Inkub\u00e1torh\u00e1z Esztergomban

Fotó: CONTENTNMORE

Kiket vár az inkubátorház?

Minden induló vagy növekedési szakaszba lépő mikro-, kis- és középvállalkozást, hiszen célja, hogy biztosítson egy olyan környezetet, ahol az induló vállalkozások megtalálhatják a szükséges helyiségeket, szolgáltatásokat és szakmai segítséget ahhoz, hogy sikeresen elinduljanak a piacon.

A kis- és középvállalkozásoknak biztosítja a fejlődésükhöz és növekedésükhöz szükséges támogatások és szolgáltatások könnyebb elérését, az intézmény különösen támogatja azokat a vállalkozásokat, amelyek innovatív technológiákat vagy termékeket fejlesztenek.

A sokszínűség miatt lehetőség nyílik a más vállalkozásokkal és szervezetekkel való együttműködésre is, a tapasztalatcsere, a közös projektek megvalósítása pedig hozzájárulhat a piaci pozíciók erősítéséhez.

Az inkubátorház fontos szerepet játszik az esztergomi gazdaság fejlődésében, hiszen ház által nyújtott támogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy az esztergomi vállalkozások sikeresek legyenek, és ezzel növeljék a város gazdasági erejét.

Bővebb információ és aktuális pályázati lehetőségek az https://esztergomiinkubatorhaz.hu/ weboldalon! (x)


Ne hagyd ki!