Vezeték nélküli töltővel érkezik az új iPad Pro, az iPad Mini is megújul
©Boggy22/123RF.COM

Vezeték nélküli töltővel érkezik az új iPad Pro, az iPad Mini is megújul

Az Apple bevételei közelítették a 90 milliárd dollárt az előző negyedévben. Az iPad eladásokból befolyt 7,8 milliárd dollár több mint 2 milliárd dollárral felülmúlta az előzetes várakozásokat. Az Apple további keresletnövekedésre számít, így elérkezettnek látta az időt, hogy új funkciókkal bővítse az iPad-eket – írja a Reuters.


A koronavírus-járvány okozta home office-hullám igen kedvezően hatott az Apple forgalmára, amiből az iPad modellek sem maradtak ki. A korábbinál több vásárló keredste a a nagyobb képernyős eszközöket. Az Apple arra számít, a következő hónapokban is kitart a vásárlók lelkesedése. Az új iPad Mini-t már idén kezükbe vehetik az érdeklődők, az iPad Pro továbbfejlesztett verziója pedig 2022-ben érkezik a piacra.

Ezek az újítások várhatók

Az iPhone Mini év végén nagyobb felületű kijelzőkkel és keskenyebb keretekkel, illetve „home" gomb nélkül kerül a boltokba. Az új iPad Pro tervezési folyamatai még kezdeti fázisban vannak, ehhez mérten még előfordulhatnak kisebb módosítások a 2022-es megjelenés előtt. Annyit lehet tudni, hogy az Apple az iPad Pro-ra is ki akarja terjeszteni az iPhone-oknál bevált vezeték nélküli töltési funkciót. Ehhez viszont üveg hátlapokkal kell felszerelni a készülékeket. A vállalat a fordított vezeték nélküli töltéssel is kísérletezik.

A vezeték nélküli töltők elektromágneses indukció útján képesek átvinni az energiát az arra alkalmas vevőkészülékekre. Ennek a fordított technológiája azt jelenti, hogy az említett vevőkészülék – esetünkben az új iPad Pro – átalakítható töltőállomássá. Így a tablet segítségével feltölthetők más telefonok, illetve bármilyen eszközök, amelyen képesek a vezeték nélküli töltésre. Ilyenek például az újabb fülhallgatók. Persze az Apple a változtatás jogát fenntartja.

Merre tovább?

Az Apple a március 27-én zárult negyedévben 89,6 milliárd dollár bevételhez jutott. Ebből 47,9 milliárdért az iPhone-ok, 9,1 milliárdért a MacBook-ok, 7,8 milliárdért pedig az iPad-ek feleltek. Az olyan kiegészítők, mint az AirPod fülhallhatók 7,8 milliárd dollárral, míg az Apple Services szolgáltató üzletáguk 16,9 milliárd dollárral járult hozzá a vállalat összbevételéhez. Tim Cook vezérigazgató azt is elmondta, jelenleg több mint 660 millió fizető feliratkozója van az Apple platformjának. Az Apple-t egyelőre elkerülte a globális chip-hiány, de a szakemberek szerint csak idő kérdése, hogy ők is érezzék az akadozó ellátmányok hatását. Éppen ezért a június végén záródó negyedévben 3-4 milliárd dolláros kieséssel kalkulálnak. Hamarosan kiderül, mennyire pontosan számoltak.


Ne hagyd ki!