Ennek mennyi lehetett az esélye?
Fotó: Shutterstock

Fél év alatt kétszer vitte el a lottófőnyereményt egy férfi

Néhány napja úgy nyerte meg a Fantasy 5 Double Play lottójáték főnyereményét egy amerikai férfi, hogy tavaly nyáron is sikerült neki ugyanez. Azonban érdemes lesz helyén kezelnie a szerencséjét, hiszen arra is van példa, hogy valakinek rosszabbra fordult az élete egy nagy nyeremény után.


Kétszer vitte el a lottófőnyereményt egy amerikai férfi

Tavaly augusztusban nyerte el először a Fantasy 5 Double Play lottó 110 ezer dolláros (nagyjából 40 millió forint) főnyereményét egy michigani férfi. Hat hónappal később - a napokban - pedig ismét bezsebelte ugyanennek a játéknak a fődíját.

Miután augusztusban 110 ezer dollárt nyertem, változtattam a Fantasy 5 számaimon. Elvittem a szelvényeimet az üzletbe, az ügyintéző átnézte őket, visszaadott egyet, és azt mondta: Azt hiszem, nagyot nyertél! Erre én: Az nem lehetséges, ekkora szerencsém nem lehet! De ránéztem én is a számokra, és meggyőződtem róla, hogy megint nyertem

nyilatkozta a férfi a UPI-nak.

Hozzátette, az első nyereményéből kifizette az adóságait. Viszont a másodikkal nincsenek konkrét tervei. Csak élvezni szeretné a vagyonát.

A pénz nem boldogít: a szétesett család esete az intő példa

Arról is írtunk néhány hete, hogy a skóciai Gillian Bayford és az akkori férje 2012 augusztusában az EuroMillions lottón mai árfolyamon 187,5 millió dollárnak megfelelő összeget nyert. A hihetetlen, életet megváltoztató összegnek azonban sajnos nem várt következményei voltak: tönkretette Gillian legfontosabb kapcsolatait.

A hölgy a The Sunnak azt nyilatkozta: összesen körülbelül 25 millió dollárnak, nagyjából 8,8 milliárd forintnak megfelelő összeget adott családtagjainak, de azóta sajnos mégis megszakadt velük a kapcsolata. „Elfelejtették, hogy honnan jöttek” – mondta családjáról az interjúban.

Pedig Gillian úgy érzi, mindent megtett értük: a Skóciában élő hölgy a Mirrornak nyilatkozva elmondta, nem sokkal az akkor még szerencsésnek hitt fordulat után elkezdte kifizetni a rokonai által felhalmozott adósságokat. Azt állítja, hogy 887 ezer dollárnak, azaz 305 millió forintnak megfelelő összegű tartozást fizetett ki édesapja és testvérei sikertelen üzleti vállalkozásai után.

Ezután Skóciában vett egy lakást a szüleinek, akik a Business Insider szerint egészen addig egy lakókocsiban éltek. A szülei kérésére további 1 millió dollárt, 350 millió forintot adott az egyik testvérének, aki ennek a kezdőtőkének köszönhetően indított egy újabb vállalkozást. Viszont a testvére ezután nem sokkal megszakította vele a kapcsolatot, és még az esküvőjére sem hívta meg.

Gillian édesapja 2021-ben elhunyt, édesanyjával pedig szintén nem beszél. A Mirrornak 2016-ban adott interjújában az édesanya, Brenda McCulloch úgy nyilatkozott: szomorú a lányával és unokáival való kapcsolattartás hiánya miatt. Kicsit árnyalja a képet, hogy bár ő is elismeri, hogy lánya vitathatatlanul „nagylelkű” volt, nem érti, hogy miért beszél 25 millió dollárról, amikor szerinte valójában sokkal kisebb összegről volt szó.

Gilliannek nem csak vérrokonaival romlott meg a kapcsolata. Tizenöt hónappal a nyeremény kézhezvétele után elvált a férjétől. Adrian Bayford 2013-ban a Daily Mailnek azt mondta, a rengeteg pénz hatalmas stresszel járt, és mivel mindig csak azzal voltak elfoglalva, hogyan kezeljék megfelelően az összeget, nagyon kevés időt tudtak csak együtt tölteni, ez vezetett végül a váláshoz.

A skót család szétesése sajnos egy gyakori problémára hívja fel a figyelmet: rendszeresen előfordul, hogy egy elsőre égi szerencsének hitt óriási nyeremény tönkreteszi a legfontosabb emberi kapcsolatokat. Intő példa Gillian esete, aki szerint „a pénznek mindenkit boldoggá kellett volna tennie, de csak követelőzőek és kapzsik lettek tőle.”


Ne hagyd ki!