A listán 2755-en szerepelek. A leggazdagabb magyar a 2035., a második leggazdagabb a 2378. helyen áll.


Kijött az amerikai Forbes friss, dollármilliárdosokat felvonultató listája, amelyre ezúttal 2755-en fértek fel, 660-nal többen, mint egy évvel ezelőtt. Az összesített vagyonuk meghaladja a 13 ezermilliárd dollárt, egy éve ez még csak 8 ezermilliárdot tett ki, írja a Portfólió.

Tavaly nagyjából 17 óránként született egy új dollármilliárdos, a listára egy év alatt 493 új név került fel. Összességében milliárdosok nagyobbik része, 86 százaléka gazdagabb lett, mint egy évvel ezelőtt.

A lap megjegyzi azt is, hogy a világ 10 leggazdagabb emberének összesített vagyona 1,15 ezermilliárd dollárt tesz ki, szemben a tavalyi 686 milliárddal. Az európai milliárdosok pedig egy év alatt ezermilliárd dollárral lettek gazdagabbak.

A világ 3 leggazdagabb embere:

  1. Jeff Bezos, 177 milliárd dollár
  2. Elon Musk, 151 milliárd dollár
  3. Bernard Arnault, 150 milliárd dollár

A leggazdagabb nők rangsorát Francoise Bettencourt Meyers és családja vezeti, akik a L'Orealnak köszönhetően 73,6 milliárd dolláros vagyont halmoztak fel. Őket Alice Walton követi a Walmart áruházlánccal és 61,8 milliárd dollárral, a harmadik helyen pedig Jeff Bezos volt felesége, MacKenzie Scott szerepel 53 milliárddal.

Kik a magyarok?

Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó vagyonát 1,5, Csányi Sándor OTP-vezérét 1,2 milliárd dollárra értékelték a rangsor készítői.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!