A listán 2755-en szerepelek. A leggazdagabb magyar a 2035., a második leggazdagabb a 2378. helyen áll.


Kijött az amerikai Forbes friss, dollármilliárdosokat felvonultató listája, amelyre ezúttal 2755-en fértek fel, 660-nal többen, mint egy évvel ezelőtt. Az összesített vagyonuk meghaladja a 13 ezermilliárd dollárt, egy éve ez még csak 8 ezermilliárdot tett ki, írja a Portfólió.

Tavaly nagyjából 17 óránként született egy új dollármilliárdos, a listára egy év alatt 493 új név került fel. Összességében milliárdosok nagyobbik része, 86 százaléka gazdagabb lett, mint egy évvel ezelőtt.

A lap megjegyzi azt is, hogy a világ 10 leggazdagabb emberének összesített vagyona 1,15 ezermilliárd dollárt tesz ki, szemben a tavalyi 686 milliárddal. Az európai milliárdosok pedig egy év alatt ezermilliárd dollárral lettek gazdagabbak.

A világ 3 leggazdagabb embere:

  1. Jeff Bezos, 177 milliárd dollár
  2. Elon Musk, 151 milliárd dollár
  3. Bernard Arnault, 150 milliárd dollár

A leggazdagabb nők rangsorát Francoise Bettencourt Meyers és családja vezeti, akik a L'Orealnak köszönhetően 73,6 milliárd dolláros vagyont halmoztak fel. Őket Alice Walton követi a Walmart áruházlánccal és 61,8 milliárd dollárral, a harmadik helyen pedig Jeff Bezos volt felesége, MacKenzie Scott szerepel 53 milliárddal.

Kik a magyarok?

Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó vagyonát 1,5, Csányi Sándor OTP-vezérét 1,2 milliárd dollárra értékelték a rangsor készítői.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!