Azt egy ideje már lehet tudni, hogy az új Windows alapértelmezett csevegőprogramja nem a Skype, hanem a Teams lesz, most viszont a Microsoft tovább bővítette az új operációs rendszer csevegési funkcióját.


A Microsoft alig, hogy bejelentette a Windows 11 érkezését, máris egy szoftverfrissítéssel borzolja a felhasználók kedélyeit. A frissítés egy új Chat funkcióval bővíti a Microsoft Teams felületét, amelynek célja, hogy megkönnyítse a kommunikációt a barátok és a családtagok között. Az említett Chat funkciót először azok a felhasználók próbálhatják ki, akik a Windows Insider programban már tesztelik a Windows 11 operációs rendszert.

A Microsoft vezetősége abban reménykedik, hogy az újítás bevezetésével a Teams népszerűsége is nőni fog. Minél többen használják a Teams-t, a szoftver annál értékesebb „tagja" lesz az Office programcsomagnak, amely jelenleg a Microsoft üzleti tevékenységének legnagyobb részét képzi.

Mire lehet számítani?

A Chat funkció leggyorsabban a „Windows" és a „C" billentyűkombináció segítségével érhető el. Az említett billentyűkombináció jelenleg még a Cortana szoftverét nyitja meg, de ez hamarosan változni fog. A Chat természetesen a tálcáról is elérhető lesz. Amint megnyitja a felhasználó a programot, könnyedén átválthat a Teams rendszerére is, amely új köntösben érkezik a Windows 11 alatt.

A hang- és a videohívás funkciók egyelőre nem lesznek elérhetők az új csevegőprogramban, de ez a későbbiekben változni fog. Azok is használhatják a Chat-et, akiknek nincs telepítve a Teams. Ha egy felhasználó a Chat segítségével üzenetet küld egy másik felhasználónak, akinél nincs telepítve a Teams, akkor a címzett sms vagy e-mail formájában kapja meg a levelet. Mindezek mellett a Skype-ban és az Outlook-ban tárolt kapcsolatok is könnyedén integrálhatóak lesznek az új Chat programba.

A Teams elképesztő népszerűségnek örvendett a pandémia alatt, áprilisban több mint 145 millió aktív felhasználó nyúzta a csevegőprogramot. Azzal, hogy a Microsoft beépítette az új Windows-ba és az Office csomagba, tovább nőhet a program felhasználói bázisa. Így akár felveheti a versenyt az olyan nagyágyúkkal is, mint a Slack vagy a Zoom.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!