A Nike 250 milliót fizet a 9-es mezszűmű norvég sztárfocistának
Fotó: Shutterstock

A Nike 10 évre 250 millió dollárt fizet a norvég 9-esnek

A Manchester City norvég támadója, Erling Haaland 10 éves szerződést kötött a Nike-val, a futbalcsillag szezononként több mint 22,7 millió eurót - körülbelül 25 millió dollárt - fog keresni. Úgy tűnik, ez a futballtörténelem legnagyobb szponzori szerződése.


A norvég támadó tavaly nyáron távozott a Borussia Dortmundtól a Manchester Cityhez és meghódította a Premier League-et, 26 bajnoki mérkőzésen 28 gólt jegyzett.

A sportruházati cég már 14 éves kora óta szponzorálta Haalandot, de korábbi szerződése a Nike-val még 2022 januárjában lejárt. Ettől kezdve Haalandot Puma (Ultras), Adidas (X Speedportals) és Nike (Mercurial Vapors) cipőben látták.

Az angol sajtó szerinty Haaland azért döntött ismét a Nike mellett, hogy példaképe, Ronaldo Nazario nyomdokaiba léphessen. A Nike így Haaland nevét is felveheti a futballsztárokkal kötött szponzori szerződések listájára, hiszen Kylian Mbappé, Marcus Rashford, Harry Kane, Kevin De Bruyne, Cristiano Ronaldo, Alexia Putellas, Ada Hegerberg, Leah Williamson, Megan Rapinoe és Sam Kerr is a Nike támogatottja.

A cég azzal indokolta döntését, hogy Haaland a rekordokat döntő góljaival rányomta bélyegét a labdarúgásra, a következő generáció csatára, a 9-es számú mez méltó viselője, örököse.


Ne hagyd ki!