A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.


A női 55 kg-os kategóriában hétfőn nyertes sportoló megdolgozott a sikerért, az elmúlt másfél évben a járvány miatt családjától távol, Malajziában készült az ötkarikás játékokra. Az ország második legnagyobb szigetén, Mindanaón élő famíliának a jövőben vélhetően nem lesznek anyagi gondjai, ráadásul egy ingatlanokkal foglalkozó cég egy 14 millió peso (85 millió forint) értékű házat is felajánlott Diaznak.

Üzent a bunyós legenda

Köszönjük Fülöp-szigetek első olimpiai aranyérmét, nagyon büszkék vagyunk rád!

- üzent a súlyemelőnek közösségi oldalán az ország talán legismertebb sportolója, az ökölvívó Manny Pacquiao.

Az ország sportolói ezt megelőzően tíz dobogós helyet szereztek az olimpiákon úszásban, ökölvívásban, atlétikában, valamint - épp Diaz révén Rióban egy ezüstöt - súlyemelésben.

A magyar kormány megemelte az olimpiai bajnokok jutalmát, így a korábbi 35 millió forint helyett már 50 millió forinttal gazdagodik az, aki sportágában aranyérmet szerez Tokióban. Idén a legjobban a szingapúri olimpikonok járnak a bajnoki címmel, 1 millió dollárt (304 millió forint) vihetnek haza.


The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Túl sok a THC az itthon kapható bio kender tea egyik tételében, visszahívták

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Austin Distel on Unsplash

Jelzésértékű a MNB alacsonyabb kamatemelése

Hiába a brutális alapanyag-, és elsősorban energiadrágulás, illetve a méretes élelmiszerpiaci áremelkedés, a jegybank már lassít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!