Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával
File:Weightlifting pictogram.svg - Wikimedia Commons

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.


A női 55 kg-os kategóriában hétfőn nyertes sportoló megdolgozott a sikerért, az elmúlt másfél évben a járvány miatt családjától távol, Malajziában készült az ötkarikás játékokra. Az ország második legnagyobb szigetén, Mindanaón élő famíliának a jövőben vélhetően nem lesznek anyagi gondjai, ráadásul egy ingatlanokkal foglalkozó cég egy 14 millió peso (85 millió forint) értékű házat is felajánlott Diaznak.

Üzent a bunyós legenda

Köszönjük Fülöp-szigetek első olimpiai aranyérmét, nagyon büszkék vagyunk rád!

- üzent a súlyemelőnek közösségi oldalán az ország talán legismertebb sportolója, az ökölvívó Manny Pacquiao.

Az ország sportolói ezt megelőzően tíz dobogós helyet szereztek az olimpiákon úszásban, ökölvívásban, atlétikában, valamint - épp Diaz révén Rióban egy ezüstöt - súlyemelésben.

A magyar kormány megemelte az olimpiai bajnokok jutalmát, így a korábbi 35 millió forint helyett már 50 millió forinttal gazdagodik az, aki sportágában aranyérmet szerez Tokióban. Idén a legjobban a szingapúri olimpikonok járnak a bajnoki címmel, 1 millió dollárt (304 millió forint) vihetnek haza.


Ne hagyd ki!