A Fidelity Investments vezetésével 700 millió dolláros, azaz nagyjából 210 milliárd forintos tőkéhez fog jutni a befektetők körében népszerű közösségi média platform, a Reddit.Az elmúlt hónapokban érdekes jelenség ütötte fel a fejét a világgazdaságban. A kisebb, laikus befektetők százával özönlöttek a Reddit platformjaira, ahol összehangolt munkával megbolondították a Wall Street-i tőzsdét. Az egész a csőd szélén álló GameStop-al kezdődött, amikor a Redditesek megrohamozták a tőzsdét, és bevásároltak a cég részvényeiből, amelynek árfolyama így kilőtt, és megmenekült a kudarctól. És ez még csak a kezdet volt. Az óta már az AMC-t és a különböző kriptovalutákat is megbolygatták az újdonsült milliomosok. A Wall Street-i bankárok szerint elképesztően káros a tevékenységük, és valójában nem csinálnak mást, csak a saját hasznukra manipulálják a tőzsdét. Persze erre a Reddites befektetők visszaszóltak, mondván, hogy a „tradicionális" brókerek, kereskedők pontosan ugyan ezt csinálják, csak most savanyú nekik a szőlő, mert épp nem ők nyerészkednek a tőzsdei manipuláción. Mindenesetre az oldal népszerűsége napjainkban is az egekben van, az r/WallStreetBets Reddites alfórumot pedig már több mint 10 millió ember követi. A kockázati tőkések nagy lehetőségeket látnak az appban, bizalmukat pedig dollármilliókkal fejezik ki.

Milliárdokkal a sor végén

A cég év eleje óta már 410 millió dollárnyi tőkét vont be a Fidelity segítségével, ez az összeg várhatóan 290 millió dollárral fog nőni hamarosan. A Reddit értéke idén februárban elérte a hatmilliárd dollárt, amely 100 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi kapitalizációhoz képest. Az új tőkebevonással a platform piaci értéke 10 milliárd dollár körül fog mozogni.

Januárban a Reddit naponta már több mint 52 millió aktív felhasználót vonzott, akik nagyjából 100 ezer alfórumon léphetnek kapcsolatba egymással. Összehasonlításképp a Facebook és a Twitter egymilliárd, illetve 206 millió napi felhasználóval büszkélkedhet, piaci értékük pedig sorrendben egybillió (ezermilliárd) és 52 milliárd dollárra tehetők. Magyarán jócskán a Reddit előtt járnak úgy, hogy nagyjából egy időben, 2005 környékén alapították mindhárom céget.

Bár a képhez hozzá tartozik, hogy a Reddit egy kicsit másfajta platformot üzemeltet, mint a riválisai. Ettől függetlenül szépen fejlődik a cég. Az idei második negyedévben a hirdetésekből származó bevétele már meghaladta a 100 millió dollárt, amely háromszoros növekedést jelent a tavalyi, azonos időszakhoz képest.

A platform remekül üzemel, így az újonnan akvirált tőkét egyebek között üzletfejlesztésre fogják fordítani. Mindenesetre izgalmas évek előtt áll a platform, amely teljesen átalakította a Wall Street elemzőinek működését.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!