Tom Brady

Az NFL sztárirányító ügyvédei márciusban egy rakás újabb védjegy iránti kérelmet nyújtottak be, miután a hétszeres Super Bowl-bajnok bejelentette, hogy rövid időre visszavonul a játéktól.


Bár Brady egy hónappal később meggondolta magát, és visszatért a Tampa Bay Buccaneershez, a kérelmek továbbra is függőben vannak, és egyúttal azt is leleplezik, hogy Brady és csapata hogyan gondolkodik a futball utáni karrierről. Ebben a korábbi cikkben írtunk már futball óriás legendás vagyonáról, amit tovább gyarapítana a visszavonulása után.

​Erőteljes védjegy- és márkastratégia

Az Insider szerint Brady 130 aktív védjeggyel rendelkezik, szemben például LeBron James 101 védjegyével vagy azzal a néhánnyal, amivel más sztársportolók, például Peyton Manning rendelkezik. Ezek a számok magukban foglalják a sportolók nevéhez kapcsolódó aktív védjegyeket, és a vállalkozásaikat is, mint Brady TB12-jét.

Több védjegye van bejegyezve, mint néhány állami vállalatnak. A márkastratégiája sokkal fejlettebb, mint az átlagosaké

− mondta Bradyről Josh Gerben, védjegyjogász és a Gerben Law Firm alapítója.

Brady védjegyei széles skálán mozognak, az egészségügyi és wellness-termékektől kezdve a digitális gyűjteményeken át az NFT-piactérig: vannak köztük labdák, fehérjeszeletek és étrend-kiegészítők, digitális zsetonok, szakácskönyvek, fitneszalkalmazások, sportitalok. A TB12 nevű cégén keresztül éttermek, bárok és ételkiszállítási szolgáltatások jogait is bejelentette a nevére. Számos fogyasztási cikkre, például szemüvegekre, ruházati cikkekre, bőrápoló termékekre, táskákra és vizes palackokra is rátette a védjegyét, de vehetünk Brady gyertyát és ágyneműt is.

Nagyon gyakori, hogy amikor valaki elér egy bizonyos szintet, azt mondja: többet tudok, mint csupán labdát dobni. És akkor elgondolkodik azon, hogy hogyan tudja megvédeni magát ebben a környezetben a továbbiakban?

− mondta Gerben.

Sok Brady kérelem van még függőben, és nincs garancia arra, hogy valaha is bejegyzik őket. Míg a szupersztár a Tompa Bay becenév jogait birtokolja, az amerikai szabadalmi és védjegyhivatal 2019-ben elutasította kísérletét a Terrific Tom név védjegyeztetésére, ami a Hall of Fame-be (Hírességek Csarnoka) bekerültTom Seaver beceneve volt. De nem kell keseregnie, további márkanevei között ott a Brady, a Tampa Brady, a Tom Brady is.

The Conversation

Ne hagyd ki!