5 jó ok, hogy miért ne fejleszd a vállalkozásod!
Fotó: 123rf

5 jó ok, hogy miért ne fejleszd a vállalkozásod!

Te jómagad tudod ez alapján a cikk alapján eldönteni a helyes választ a fenti kérdésekre. Mi humorosan közelítjük meg a dolgot és fordítva, mint ahogy logikus lenne. De ne is húzzuk az időt, kezdjünk bele.


​1. SZABADIDŐ

Rengeteg időt tud a vezető a családdal tölteni, nem szorul háttérbe minden más: hobbik, barátok, saját magával töltött idő. A cég nem stresszes időtöltés, hanem az a tevekénység, amivel még több időt tud teremteni magának a cégvezető. Szabad.

​2. MUNKAERŐ MEGTALÁLÁS

Gyerekjáték megtalálni a megfelelő munkaerőt. A munkaerő könnyen betanul, hűséges a céghez és szívesen jár be dolgozni. Nincs stressz, a HR könnyen dolgozik és megfelelően végződnek el a feladatok. Ez megtörténik, ha fejlesztjük a vállalkozásunkat, de kinek kellene ez?!

​3. EMBEREK KEZELÉSE

Nem beszélik ki egymást az emberek egymás háta mögött. Jó kedvvel telik a munka, jó a kommunikáció a cégen belül, ami elősegíti azt, hogy minden feladat el legyen végezve. Jó a megértés a cégben, de nyilván csak akkor, ha fejlesztve van a vállalkozás.

​4. HATÉKONYSÁG

Mivel le van írva minden, így tiszták a munkakörök. Érti mindenki, mit kell tennie és elvégeznie, így hatékonyan megy a munkavégzés. A folyamatok tiszták lesznek.

5. PROFIT


Elkezd a vállalkozás profitot termelni, amit bőségesen ki tud használni a cégvezető. Tudni fogja minden értékesítő, hogy mit kell pontosan eladnia, ajánlania, hogy a cégnek a legtöbb hasznot tudja keresni. Megnövekedik a cég értéke.

A viccet félretéve: kezdj egy egyszerű lépéssel! De ami a legfontosabb, hogy kezdd el fejleszteni a vállalkozásod, mert így máris közelebb tudsz kerülni egy stabilabb céghez, esetleg egy kis lépéssel is már ki tudsz kerülni abból, hogy egy szinten meg van rekedve a vállalkozás.

Ezek azok az okok, amiért NEM érdemes fejleszteni egy vállalkozást. Hiszen ezek mind feleslegesek, és csak azoknak kellenek, akik szeretnének egy nyugodt életet. :)

Az eredeti cikket Dienes Martin írta a Haszon magazin számára.

Ne hagyd ki!