A Microsoft 4 év múlva végleg leveszi a kezét a Windows 10-ről. Ez azt jelenti, hogy a vállalat 2025. október 14-től kezdve egyetlen frissítést és hibajavítást sem fog kiadni az operációs rendszerre – írja a BBC.


A Microsoft 2015 júliusában indította útjára a Windows 10 operációs rendszert. Óriási reményeket fűzött hozzá. Az egyik látnoki képességekkel megáldott vezető fejlesztő, Jerry Nixon úgy jellemezte a Windows 10-et, mint a „Windows utolsó verziója". Úgy tűnik, a látnoki képességek egyes területeken máshogy működnek, ugyanis a vezetőség úgy döntött, ideje piacra dobni egy új op-rendszert.

Még nincs minden veszve

A Microsoft elnök-vezérigazgatója, Satya Nadella a cég éves Build konferenciáján a napokban megszellőztette, hogy komoly változások lesznek a Windows életében. Most kiderült, hogy a vállalat megszünteti a Windows 10 támogatását. Emellett június 24-én egy virtuális konferencián bejelenti az új operációs rendszert, amiely valószínűleg (micsoda meglepetés) Windows 11 néven fog futni. A Microsoft egyelőre annyit mondott az új rendszerről, hogy ez lesz elmúlt évtized legfontosabb fejlesztése.

A Microsoft 2020-ban szüntette meg a Windows 7 támogatását. Ettől függetlenül egy bizonyos összeg fejében a vállalat továbbra is biztosít frissítéseket a Windows 7 Enterprise-t és Professional-t használó cégeknek. Valószínűleg a 10-es verzió esetében is ez várható.

Nagy a verseny

A Microsoft az elmúlt években komoly kihívókra talált az Apple és a Google személyében, így indokolttá vált a Windows fejlesztése. Bár a cég PC eladásai továbbra is szép számokat produkálnak, a Google kezd felzárkózni. A Microsoft tavaly 79,4 millió számítógépet értékesített. A Google 2020-ban 11,7 millió Chromebook-ot adott el. Ez a gép a Google saját fejlesztésű, Chrome OS operációs rendszerén fut.

A Windows új operációs rendszere valószínűleg rengeteg újítással, új névvel, modernebb kinézettel és egy újratervezett Start Menüvel fog érkezni.

A Windows 10 2025. október 14. után is használható lesz, viszont a frissítések és biztonsági fejlesztések hiányában komoly biztonsági kockázattal számolhatnak a hűséges felhasználók. Ráadásul a rendszer az új programokhoz sem lesz optimalizálva, ami a felhasználói élményt jelentősen rontani fogja.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!