Kína nagy piac és nagy lehetőség, de nem árt ismerni az ottani szabályokat
Fotó:Shutterstock

Nagy piac, nagy lehetőség és 3 nagy csapda, amit mindenképpen kerülj el

Piacra lépés? Innováció értékesítése Kínában? Technológia transzfer? Védjegybitorlási vita? Az 5 legfontosabb dolog, amit tudnunk kell a szellemi tulajdon védelméről, ha kínai üzleti kapcsolatokat építünk, és 3 nagy csapda, amit jó, ha elkerülünk – gyakorlatiasan és közérthetően.


Ezt a témát járja körbe az az ingyenes online szeminárium, amelyet a Cathay Group és a HEPA közösen szervez magyar cégeknek a szellemi jogok kínai védelméről. A rendezvény időpontja 2022. január 12, a regisztrációhoz ide kattints.

A részvétel minden olyan cég számára hasznos, amely:

  • Kínai piacralépésben, kereskedelmi kapcsolatok kialakításában gondolkodik
  • Startupként, innovátorként kínai befektetőt keres
  • Azért nem tervezett eddig Kínával, mert féltette szellemi tulajdonát

Az online rendezvény egyik célja, hogy a résztvevők számára röviden, gyakorlati megközelítéssel összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat, megmutassák, hogyan tudnak közvetlenül igénybe venni szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos szolgáltatásokat, és így elkerüljék a jogi szabályozás sajátosságai miatt fellépő csapdákat. Mindebben a Várnai és Társa ügyvédi iroda, a Cathay IP magyar tagja lesz a segítségükre, így hidalva át a kulturális és nyelvi korlátokat.

A közhiedelemmel ellentétben a kínai jogrendszer mára a világ egyik legfejlettebb IP (intellectual property, szellemi tulajdon) védelmét nyújtja, ráadásul az ezzel kapcsolatos költségek szinte minden esetben az amerikai vagy EU-s szint alatt maradnak. Megfelelő felkészültséggel és helyismerettel a magas hozzáadott értékű cégek is biztonsággal léphetnek az ázsiai ország piacára, nem leselkedik rájuk nagyobb veszély, mintha egy nyugati országban kezdenék el működésüket.

A Cathay IP kínai tagja, a Sinofaith, Kína egyik első és legnagyobb IP ügynökségének szakértői. Ők magyarázzák el az IP védelmével kapcsolatos lényeges tudnivalókat, az esetleges buktatókat és azok megoldásait magyar cégek számára, érthetően összefoglalva a terület kínai sajátosságait, és a külföldi cégek előtt nyitva álló lehetőségeket.

A szemináriumok anyaga hozzáférhető az eseményt követően prezentáció formájában is, a résztvevőknek lehetősége van Q&A session keretében feltenni kérdéseiket.


Ne hagyd ki!