Kevesen tudják, de Sebestyén Balázs a Rádió1 műsorvezetője profi befektető. Korábban tőzsdézett is, de mostanság már a kriptovalutákra, elsősorban a bitcoinra koncentrál. Piaci tapasztalatairól az Indexnek adott interjúban számolt be.


​Nem lehet unatkozni!

Sebestyén Balázs televíziós és rádiós műsorvezető számára nem idegen a tőzsde világa. Korábban a magyar börze legnagyobb forgalmú papírjaival és amerikai technológiai cégek részvényeivel is kereskedett, de aztán átrendezte a portfólióját. 2013 óta szinte csak kriptovalutákkal foglalkozik, mert szerinte az izgalmasabb, mozgalmasabb, volatilisebb, mint a normál tőzsde. Mint mondja:

„Klasszikus Vadnyugat, seplukációk, pletykák vagy tényleges hírek alapján óriási mozgások vannak, soha nem lehet unatkozni!"

​Megfizette a tanulópénzt

A Rádió1 műsorvezetője épp ezért hívja fel a figyelmet arra, hogy a kriptovalutákkal kereskedőknek bírniuk kell a hatalmas áringadozást, az akár 30-40 százalékos emelkedést vagy éppen zuhanást. „Ha az ember ésszel csinálja, nem mohó, nem a vágyai vezérlik, hanem betartja a tőzsde és a kereskedés aranyszabályait, akkor nem kell félni. De hosszú idő volt nekem is, mire megtanultam, kiismertem magam ezen a piacon. Mondhatni, megfizettem az árát, mint minden kezdő tőzsdés. Most már sokkal megfontoltabban, nyugodtabban, stratégiát építve kereskedem" - mondja az interjúban Sebestyén Balázs.

​Nem durran ki a lufi

A műsorvezető az elmúlt időszakban tapasztalható nagy esés ellenére is hisz a bitcoinban, mert szerinte „sokkal nagyobb és elterjedtebb rendszerről van szó, a bitcoin hálózatának mérete már régen meghaladta azt, hogy csak úgy betiltható legyen." Ám mindenképpen hosszú távon érdemes gondolkodni. Sebestyén Balázs hosszú távon 400-500 ezer dolláros bitcoin árfolyamot vár és a mostanság tapasztalható árfolyamesés ellenére rövid távon is optimista. Szerinte az év végére 70-90 ezer dollár között lehet a bitcoin árfolyama.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!