A kriptovaluták kereskedéséhez platformot biztosító Binance heteken belül belép az NFT-k egyre népszerűbb piacára, ráadásul nem is akárhogyan.


Egyre nagyobb összegek áramlanak a kriptovaluták világának új üdvöskéjéihez, a nem helyettesíthető tokenekhez(NFT, azaz non-fungible token). Ebből bizony a világ legnagyobb kriptovaluta-kereskedésre platformot biztosító cége, a Binance sem akar kimaradni. A Binance NFT idén júniusban fog elindulni. Ez egy olyan digitális piactér lesz, ahol blokkláncon tárolt digitális képekkel, videókkal kereskedhetnek a felhasználók.

Egyedi szolgáltatás

A szektorban már megjelentek a Binance megoldásához hasonló piacterek, a vállalat viszont egy lépéssel tovább viszi az eddig jellemző elgondolásokat. A cég célja az, hogy összehozza a művészeket, a kereskedőket és a kriptovilág híveit. A piac legjobb likviditási lehetőségeit ígéri a legkedvezőbb járulékos költségekkel.

Az igazi kuriózumot a tervezett premierkiállítások és kollaborációk jelentik. Ezeken a prémium eseményeken az alkotók az eladásokból származó nyereség 90 százalékát tehetik zsebre, ami új mércét állítana fel az NFT-s jutalmazási rendszerekben. Lényegében egy digitális kiállítótermet hoznak létre, ahol szabadon lehet kereskedni minden kiállított darabbal.

Ráadásul a felhasználók letétbe helyezhetik a birtokolt NFT-ket, amiket aztán eladhatnak, vagy aukcióra bocsáthatnak. A kereskedést, és úgy en bloc minden tranzakciót a Binance blokklánc hálózatán fogják megvalósítani.

Vajon meddig tart az őrület?

Az eddigi egyik legnagyobb piacteret a Binance egyik riválisa, a Gemini üzemelteti, Nifty Gateway elnevezéssel. Olyan nagy nevek kereskedtek már az ő oldalukon, mint Eminem, Grimes, vagy az eddigi legnagyobb értékű NFT megalkotója, Beeple. A világ legnagyobb kriptoplatformjának a megjelenésével viszont jelentősen felborulhatnak az eddigi erőegyensúlyok.

Az NFT-k eladások teljes forgalma az idei év első negyedévében elérte a 2 milliárd dollárt. Sokan viszont félnek a piac beomlásától, lévén, hogy nagyon instabil pénzeszközként tekintenek a nem helyettesíthető tokenekre.


The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!