A Google figyelmeztette a felhasználóit, hogy számos biztonsági kockázatot azonosított a Windows, a MacOS és a Linux operációs rendszereken futó Chrome működésében. A Chrome legújabb verziója tartalmaz egy javítócsomagot, amely befoltozza ezeket a biztonsági réseket – írja a pcmag.


A Google közleményéből kiderült, hogy a Chrome új, 91.0.4472.101-es verziója 14 biztonsági javítást tartalmaz. A frissítés egy úgynevezett nulladik napi sebezhetőséget is kiküszöböl. Ez egy olyan biztonsági rést takar, amelyet a fejlesztők még észre sem vettek, vagy már észlelték, de még nincs rá használható megoldás. A BleepingComputer beszámolója alapján a Chrome idén már 5 ehhez hasonló fenyegetést szüntetett meg. A Chrome frissítése egy nappal az után érkezett, hogy az orosz Kaspersky kibervédelmi vállalat olyan hackertámadásokat azonosított, amelyek a Chrome és a Microsoft Windows hibáit használták ki.

Fontos javítások

A Google biztonsági elemzője, Shane Huntley arról írt a Twitteren, hogy a CVE-2021-30551 azonosítójú nulladik napi sebezhetőség szoros kapcsolatban áll a Windows operációs rendszer egyik biztonsági résével. A hackerek nagy valószínűséggel kereskedelmi adathalászatra használják az említett kiskapukat. A Google egyelőre nem közölt részletesebb információkat ezzel kapcsolatban.

A 14 biztonsági javításból 2 közepes, 7 magas, 1 pedig kritikus biztonsági kockázati besorolást kapott.

Érdemes tehát ellenőrizni a böngésző névjegyei között, hogy melyik verzió van telepítve a gépünkre. Ehhez kattintsunk a böngésző jobb felső sarkában található „Továbbiak" ikonra (3 pont egymás alatt), majd a „Beállítások"-ra. Itt a bal oldali menüsávban, a „Böngésző névjegye" menüpontban megbizonyosodhatunk arról, milyen verziót használunk. Ha valakinek nincs beállítva az automatikus frissítés funkció, ide kattintva megtudhatja, hogyan lehet manuálisan frissíteni a Chrome-ot.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!