Fontos frissítés érkezett a Google Chrome-ra

A Google figyelmeztette a felhasználóit, hogy számos biztonsági kockázatot azonosított a Windows, a MacOS és a Linux operációs rendszereken futó Chrome működésében. A Chrome legújabb verziója tartalmaz egy javítócsomagot, amely befoltozza ezeket a biztonsági réseket – írja a pcmag.


A Google közleményéből kiderült, hogy a Chrome új, 91.0.4472.101-es verziója 14 biztonsági javítást tartalmaz. A frissítés egy úgynevezett nulladik napi sebezhetőséget is kiküszöböl. Ez egy olyan biztonsági rést takar, amelyet a fejlesztők még észre sem vettek, vagy már észlelték, de még nincs rá használható megoldás. A BleepingComputer beszámolója alapján a Chrome idén már 5 ehhez hasonló fenyegetést szüntetett meg. A Chrome frissítése egy nappal az után érkezett, hogy az orosz Kaspersky kibervédelmi vállalat olyan hackertámadásokat azonosított, amelyek a Chrome és a Microsoft Windows hibáit használták ki.

Fontos javítások

A Google biztonsági elemzője, Shane Huntley arról írt a Twitteren, hogy a CVE-2021-30551 azonosítójú nulladik napi sebezhetőség szoros kapcsolatban áll a Windows operációs rendszer egyik biztonsági résével. A hackerek nagy valószínűséggel kereskedelmi adathalászatra használják az említett kiskapukat. A Google egyelőre nem közölt részletesebb információkat ezzel kapcsolatban.

A 14 biztonsági javításból 2 közepes, 7 magas, 1 pedig kritikus biztonsági kockázati besorolást kapott.

Érdemes tehát ellenőrizni a böngésző névjegyei között, hogy melyik verzió van telepítve a gépünkre. Ehhez kattintsunk a böngésző jobb felső sarkában található „Továbbiak" ikonra (3 pont egymás alatt), majd a „Beállítások"-ra. Itt a bal oldali menüsávban, a „Böngésző névjegye" menüpontban megbizonyosodhatunk arról, milyen verziót használunk. Ha valakinek nincs beállítva az automatikus frissítés funkció, ide kattintva megtudhatja, hogyan lehet manuálisan frissíteni a Chrome-ot.

Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!