Idén diplomáznál, de nincs nyelvvizsgád? Nyugi

Ifjúsági szervezetek javaslatai alapján a "nyelvvizsga-amnesztia" meghosszabbítását javasolja a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs a kormánynak - közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.


A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy idén is lehetne diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül. A miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője ugyanakkor azt is hangsúlyozta, mindenkit arra ösztönöz, hogy szerezzen nyelvvizsgát, mert nehézséget okoz, ha valaki nem beszél idegen nyelveket.

Tízezrek fellélegezhetnek

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta, augusztus 31-ig várhatóan mintegy 50 ezren szereznének diplomát, közülük nagyjából 20 ezer hallgatónak nincs meg az ehhez szükséges nyelvvizsgája. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt egy évben a nyelvtanulási lehetőségek jelentősen beszűkültek - mondta.

Az ITM és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár megbeszélést folytatott meghatározó ifjúsági szervezetekkel (az nem derült ki, hogy melyik szervezetekkel), amelyen az utóbbiak képviselői azt javasolták, hogy a múlt évhez hasonlóan, idén is kaphassák meg a fiatalok a diplomájukat nyelvvizsga nélkül. Az államtitkár szerint az intézkedés hozzájárulna ahhoz, hogy a frissdiplomások minél hamarabb elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon, ezzel segítve a gazdaság újraindítását is.


Ne hagyd ki!