11 év szünet után várja az űrhajósjelöltek jelentkezését az Európai Űrügynökség.


Az ügynökség (ESA) weboldalán közzétett felhívás értelmében a jelentkezéseket idén március 1. és május 28. között lehet benyújtani ITT, a toborzási aloldalon. Kifejezetten támogatják, hogy minél több nő jelentkezzen. Sőt, a fogyatékkal élőket is várják, számukra indítják el a Parastronaut Feasibility Project nevű programot, amelynek célja, hogy a társadalom minél szélesebb köre kapcsolódhasson be az űrkutatásba, űrutazásba.

A részletekre pár napot várni kell

A toborzás részletes feltételeiről február 16-án tartanak online sajtótájékoztatót, de azt már tudni lehet, hogy a jelentkezőknek kőkemény, hatlépcsős kiválasztási programot kell teljesíteniük, és az indulásánál alapfeltétel a magasszintű iskolai végzettség. A válogatás jövőre, várhatóan októberben zárul le. Azt nem közölték, hogy pontosan hány reménybeli asztronauta kiképzését kezdik meg.

Az Európai Űrügynökség működését a tagállamok 12,5 milliárd euróval támogatják a következő három évben, így anyagilag nincs akadálya a merész, köztük a Holdutazást is magába foglaló tervek megvalósításának.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!