11 év szünet után várja az űrhajósjelöltek jelentkezését az Európai Űrügynökség.


Az ügynökség (ESA) weboldalán közzétett felhívás értelmében a jelentkezéseket idén március 1. és május 28. között lehet benyújtani ITT, a toborzási aloldalon. Kifejezetten támogatják, hogy minél több nő jelentkezzen. Sőt, a fogyatékkal élőket is várják, számukra indítják el a Parastronaut Feasibility Project nevű programot, amelynek célja, hogy a társadalom minél szélesebb köre kapcsolódhasson be az űrkutatásba, űrutazásba.

A részletekre pár napot várni kell

A toborzás részletes feltételeiről február 16-án tartanak online sajtótájékoztatót, de azt már tudni lehet, hogy a jelentkezőknek kőkemény, hatlépcsős kiválasztási programot kell teljesíteniük, és az indulásánál alapfeltétel a magasszintű iskolai végzettség. A válogatás jövőre, várhatóan októberben zárul le. Azt nem közölték, hogy pontosan hány reménybeli asztronauta kiképzését kezdik meg.

Az Európai Űrügynökség működését a tagállamok 12,5 milliárd euróval támogatják a következő három évben, így anyagilag nincs akadálya a merész, köztük a Holdutazást is magába foglaló tervek megvalósításának.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!