Laptop, jegyzetfüzet és teáscsésze egy asztalon
Fotó: unsplash

Vállalkozást indítanál? Mutatunk 5 tuti tanfolyamot!

Manapság egy-egy szakma magas szintű ismerete mellett rengeteg kiegészítő tudásra van szükségünk ahhoz, hogy sikeres vállalkozást indítsunk és működtessünk. Számos online tanfolyam rendelkezésre áll ezek megszerzésére. Lássuk melyikeknek vehetjük leginkább hasznát!


Kezdő és haladó vállalkozóknak is jól jöhet ha időről időre képzik magukat, hisz ahogy a mondás tartja: jó pap holtig tanul. Mindig van egy-egy új ötlet, módszertan, folyamat, mely segítségével felturbózhatjuk cégünk teljesítményét. A modern technológiának no meg a valamelyest a pandémiának köszönhetően olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy otthonról, online is elvégezhetünk egy-egy hasznos tanfolyamot. A TanfolyamOKJ.hu felnőtt- és OKJ képzéseket közvetítő portál összegyűjtött 5 hasznos képzést, lássuk mik ezek!

1. Hogyan indíts vállalkozást?

Üzleti modellek, piackutatás, adózási ismeretek, vevőszerzés. Csak néhány a kritikus fontosságú területekből, melyekben fontos, hogy otthonosan mozogjon egy vállalkozó. Ha megvan az induló ötletünk, többek között ezek elsajátításában lehet segítségünkre ez a tanfolyam. Nem csak kezdőknek, haladóbbaknak is hasznos lehet, hiszen a tipikus hibák elkerülésében is segítséget nyújt.

2. Online marketing

Facebook, Instagram, GoogleAds, Google Analytics, keresőoptimalizálás. Aki valamilyen szinten jelen van üzletével az interneten már biztosan hallotta ezeket a kifejezéseket és fontosságukkal is tisztában van. Megfelelő használatukkal nagyságrendekkel több potenciális vevőt érhetünk el, így ha jól kezeljük ezeket az eszközöket, segíthetik és fel is gyorsíthatják egy sikeres vállalkozás felépítését. Elsajátításukban ez a kurzus segíthet.

3. Lading page

A weboldallal ellentétben egy landoló oldalnak egy konkrét célja van. Az alkotón múlik mire használja, legyen ez akár hírlevélre való feliratkozás, figyelemfelhívás egy akcióra, adatközlés, eseményre való jelentkezés, vagy igazából bármi. A dizájn, a megfogalmazás, minden ezt az egy célt szolgálja és direkt forgalmat irányít rá valahonnan, melynek jól mérhető eredménye lesz. Egy ilyen oldal sok sikeres kampány bázisa lehet, ezek tervezésétől a megvalósításáig az ide érdemes jelentkezni.

4. Automatizálás

A SalesAutopilot az online is értékesítő kisvállalatok cégautomatizálási szoftvere, amivel önműködővé tehetik a vásárlási- és háttérfolyamatokat, és így megnövelhetik az online árbevételüket. Mondjuk úgy, jó barátja lehet egy kisvállalkozásnak, mely induláskor sokszor kapacitásproblémákkal rendelkezik. Segítségével számos értékesítési folyamat önjáróvá tehető, így nincs szükség sok-sok értékesítőre. A megrendelés-kezelés automatizálásának lépései ezen a képzésen sajátíthatók el.

5. Fotózás

Egy weboldal, vagy közösségi média-felület üzemeltetésénél elengedhetetlen, hogy a termékeinket és szolgáltatásainkat profi fotókkal mutassuk be. Sokaknak nincs pénzük egy szakember bevonására, így saját kezűleg oldják meg a feladatot. Profinak ható képek készítéséhez viszont elengedhetetlen a fotózás alapjainak az elsajátítása. Ezzel a kurzussal megfelelő tudást kaphatsz. Fontos, hogy e képzés azoknak való, akik nem fotózással akarnak foglalkozni, viszont megfelelő tudásanyaghoz szeretnének jutni, kizárólag a lényegre koncentrálva.

Ne hagyd ki!