Adózási ügyön bukott el a felnőtt tartalmakból élő celeb
Fotó: Shutterstock

Nem fizetett adót a felnőtt tartalmak után, lebukott a celeb

Felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett az a "celeb", akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési vizsgálatot végzett. Az adózó a bevételét elmulasztotta feltüntetni a bevallásaiban.


A "celeb" egy brit közösségi platformról szerezte a jövedelmét, méghozzá úgy, hogy a "formás idomokról" készült képeket, videókat havidíj fejében tekinthették meg a rajongók, de további díjért egyedi kéréseket is megfogalmazhattak. A közösségi oldal a "kreatív" tartalomgyártókat és "rajongóikat" hozza össze - írták az online felületről.


A tartalomgyártó korábban adószámot váltott ki tevékenységéhez, azonban a képek feltöltéséből származó bevételét nem tüntette fel bevallásaiban.A NAV megkereste a számláját vezető pénzintézetet, és a banki kivonatokon világosan látszott a külföldi jövedelem.

A jogkövetési vizsgálat hatására a híresség a bevallásain önellenőrzést végzett, amelynek nyomán mintegy hárommillió forinttal növekedett a fizetendő adója. Az ilyenkor kötelező önellenőrzési pótlék lerovásával az adóbírság, a mulasztási bírság és a késedelmi pótlék alól is mentesül az adózó. A nevét nem közölték.


Ne hagyd ki!