Menyaszonyi ruháért ment a NAV
Fotó: Shutterstock

Esküvői ruháért ment a NAV, csúnya bukta lett a vége

A NAV megbírságolt egy borsodi esküvőiruha-szalont, amelynek tulajdonosa több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit - közölte a hivatal.


A tájékoztatás szerint a szalont működtető egyéni vállalkozó papíron szüneteltette tevékenységét, pénztárgépet nem használt, kölcsönözhető ruhákat nem szerzett be, közösségi oldalakon mégis népszerűsítette üzletét. A közlemény szerint az adóhatóság próbavásárlásánál beigazolódott, hogy a vállalkozó tényleg nem hagyott fel a kölcsönzéssel, emellett a fizetés után bizonylatot sem adott, ezért 150 ezer forint mulasztási bírságot kellett fizetnie.

A vállalkozó önellenőrzés keretében még bevallott 412 ezer 975 forint személyi jövedelemadót és 37 ezer 70 forint szociális hozzájárulási adót is, amit az önellenőrzési pótlékkal együtt be is fizetett.

A hatóság a közleményében azt írta: nem érdemes kockázatot vállalni, mert egy NAV-ellenőrzésnél a kötelezően kiszabott bírság összege sosem elhanyagolható tétel, melynek befizetése után a korábban nyereségnek tűnő bevétel könnyen válhat többszörös veszteséggé. (MTI)


Ne hagyd ki!