Lebukás: A NAV-osok rendeltek a felnőtt filemkből
Fotó: Shutterstock

Lebukás: A NAV-osok is rendeltek a másolt felnőttfilmekből

Adószám nélkül seftelt másolt felnőttfilmekkel a fővárosi férfi, online hirdetéseire a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is felfigyeltek. A lebukott kereskedő a mulasztási bírság mellett a szellemi tulajdonjogok megsértése miatt eljárásra is számíthat, írja közösségi oldalán a NAV.


A NAV ellenőrei telefonon rendeltek egy százdarabos DVD-gyűjteményt 30 ezer forintért. A csomagot az eladó budapesti lakása előtt vették át, a filmek ellenértékéről azonban sem nyugtát, sem számlát nem kaptak. Miután a NAV munkatársai igazolták magukat, férfi lakásában folytatódott az ellenőrzés. A helyszínen további, csaknem 1400 DVD-lemezt találtak, valószínűsíthetően szellemi tulajdonjogot sértve sokszorosított, erotikus filmtartalommal.

Az eladó azzal védekezett, hogy csak szabadulni akart az „évek alatt felgyűlt” holmitól, ezért egy online apróhirdetési oldalon kezdte árulni a filmeket. A lakásban sorakozó, gondosan felcímkézett, írott DVD-lemezek azonban egyáltalán nem tűntek használtnak. Az sem állja meg a helyét, hogy csupán egy hónapja üzletel a filmekkel az eladó, hiszen hirdetései már több hónapja fent voltak az interneten. Vevői jellemzően átutalással fizettek, ő pedig postán küldte el a DVD-ket. Beismerte, hogy mindezzel rendszeres bevételt, mintegy 20-40 ezer forintot szerzett havonta.

A NAV munkatársai a gyűjteményt lefoglalták, az árus pedig mulasztási bírságra számíthat, mert adószám nélkül végzett adóköteles tevékenységet. A szellemi tulajdonjog megsértése miatt eljárásra számíthat. (Forrás: A NAV Facebook-oldala)

Ne hagyd ki!