Megint fizetniük kell az autósoknak
Fotó: Shutterstock

Van autód? Fontos határidő közeleg

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában - hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


A gépjárműadó második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV belföldi gépjárműadó bevételi számlára.Az adó rendezése idén is lehetséges a NAV-Mobil gépjárműadó-menüpontjában. Átutalás esetén a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késve tudja a befizetőt azonosítani.

A NAV Ügyfélportál (ÜPO) felületén belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája nettó egyenlegét és tartozás esetén azonnal rendezheti is.

A felhasználóknak az adóhatóság azt tanácsolja, hogy amennyiben szeptember 15. előtt ellenőrzik adataikat, a lekérdezési időszak végét szeptember 15. utánra állítsák át, mert a gépjárműadó második részletének összege csak így lesz látható az adószámla 410-es adónemén.


Ne hagyd ki!