Könnyítést kapnak a katázából átalányadózásra váltó vállalkozók
Fotó: Shutterstock

Könnyítés a katából kipöckölt friss átalányadózóknak

Egyszerűsített, online kitölthető havi adóbevallást kínál az átalányadózó egyéni vállalkozóknak az adóhatóság. Akár bankkártyával is befizethető az adó.


Egyszerűsített havi adó- és járulékbevallási megoldást kínál az átalányadózó egyéni vállalkozóknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely közleményben hívta fel a figyelmet erre. Egyszerűsített bevallást az a nem kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó nyújthat be, aki a katából kikerülve az átalányadózást választotta, és a bevallási időszakban nem szüntette meg és nem szüneteltette a vállalkozói tevékenységét, munkavégzésének jellege a hónap közben nem változott, és az adott hónapra még nem nyújtott be 2258-as bevallást.

A bevallást az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) tudják benyújtani azok, akiknek van ügyfélkapus azonosítójuk. Nekik a „Töltse ki egyszerűen járulékbevallását itt!” szövegre kell kattintaniuk, ahol egy már előkészített, személyes adatokkal kitöltött bevallástervezetet találhatnak, és ezek ellenőrzése után pár kattintással véglegesíthetik, sőt ha befizetnivalójuk akad, azt akár bankkártyás fizetéssel is rendezhetik.

Aki nem felel meg a feltételeknek, annak ki kell töltenie a 2258-as bevallást, amit szintén meg lehet tenni az online nyomtatványkitöltőben.


Ne hagyd ki!