A volt amerikai elnök egy 2018-as cikket sérelmez, amelyben Mary Trump révén a New York Times a kétes adóügyeiről cikkezett.


Családi bosszú?

Donald Trump azt állította, hogy unokahúga és a lap riporterei bizalmas iratokat szereztek meg tőle. Azzal is vádolja Mary Trumpot, hogy egy olyan egyezséget is megszegett, amelynek értelmében ezeknek a dokumentumoknak a tartalmát nem tehette volna közzé – holott ezt lényegében megtette a tavaly kiadott önéletrajzában, ahol nem túl jó dolgokat írt az elnökről, írja az Index. A cikkben egyébként egyebek között az szerepel, hogy havi húszezer forintnak megfelelő adót fizetett Donald Trump, amikor elnök lett, a jogi és pénzügyi kiskapukat kihasználva pedig több százmillió dolláros nyereségeket titkolt el az adóhatóság elől.

Mary Trump – aki Fred Trump Jr.-nak, a volt elnök 1981-ben meghalt bátyjának a lánya – mellett a New York Times három újságíróját nevesítették a perben, akik a perirat szerint az unokahúggal együtt „személyes bosszúhadjáratot" folytattak le a volt elnök ellen.

Per per hátán

Mary Trump egyébként az önéletrajzában elismerte, hogy a dokumentumokat átadta az újságíróknak és ebből született meg az unokabátyja ügyeit bemutató cikk. Trump nem aprózta el, 100 milliós kártérítést követel az őt ért károk kompenzálására. Dollárban. Tavaly egyébként Mary Trump indított pert Donald Trump ellen és a volt elnök két testvére ellen, akik szerinte kigolyózták őt az örökségéből. Egyelőre még az az ügy sem zárult le.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!