Egyre jobban terjed a delta variáns, még az Apple is visszavonulót fújt

Még az Apple is visszavonulót fújt a delta variáns miatt

Az Apple biztonsági okokra hivatkozva egy hónappal eltolta az irodai munkavégzés kezdetét-írja a Bloomberg.


Tim Cook, az Apple vezérigazgatója júniusban jelezte a munkavállalóinak, hogy szeptembertől mindenkinek hetente legalább három napot az irodában kell töltenie. Az igazgató rengeteg kritikát kapott a döntése miatt. A dolgozók szerint Cook arra kényszeríti őket, hogy válasszanak a családjuk és a munkahelyük között. Mondjuk úgy, nagyon megszerették a home office-t. Tim Cook azzal indokolta a döntését, hogy napról-napra kevesebb fertőzöttet regisztrálnak világszerte, illetve az oltási kampányok is jól haladnak. Azt is hozzátette, hogy hiányzik neki a személyes munkavégzés, illetve a kollégák jelenléte, és elmondása szerint nincs egyedül ezzel az érzéssel. A megosztó ügyben elég nagy harc alakult ki az Apple háza táján, amelynek következtében rengeteg munkavállaló be is adta a felmondását. Most az Apple úgy döntött, hogy leghamarabb októberben hívja vissza a dolgozóit.

Nem a dolgozók miatt, de értük

A Bloomberg beszámolója szerint a vezetőség a munkavállalók véleményét is figyelembe vette, de döntése hátterében sokkal inkább a koronavírus terjedése áll. A koronavírus delta variánsa az elmúlt hetekben rohamosan terjedni kezdett az Egyesült Államokban. Egyre nő az esetszám, miközben az oltási kampány megfeneklett. Az Apple így jobbnak látta meghosszabbítani a home office-t.

A világ legnagyobb technológiai vállalatának üzletpolitikája ilyen téren nem egyedi. A korábban erősen irodacentrikus cégek, például a Google és az Amazon is elhalasztotta a munkavállalók visszahívását az irodákba. Korábban mindkét cég azt a tájékoztatást adta, hogy ősszel visszaállnak az irodai munkavégzésre. Egyelőre nem lehet tudni, ez valójában mikor fog bekövetkezni.

Ne hagyd ki!