Árstopos benzint péntektől csak magyar rendszámú autókba lehet tankolni
Fotó: Shutterstock

Csak magyar rendszámmal lehet árstopos benzint tankolni

Számos fontos intézkedésről döntött a kormány, most kivételesen részletekre bontjuk a kormányinfón elhangzottakat. Kezdjük a benzinárstoppal

!

Két nappal ezelőtt alakult meg az új kormány, amely máris két ülést tartott, az elsőn született döntés a háborús veszélyhelyzet elrendeléséről. A háborúnak egyelőre nincs közvetlen veszélye az országra – jelentette ki Gulyás Gergely miniszter, azonban eddig már 700 ezren érkeztek, és súlyosak a gazdasági következmények is.

Az árstopok és a rezsicsökkentés fenntartása a kormány legfontosabb és legnehezebb feladata a miniszter szerint, bár úgy látja, Nyugat-Európa még rosszabb helyzetben van. Megismételte, amit Orán Viktortól szerda óta tudunk: a kormány a rendkívüli felhatalmazásával élve rezsivédelmi és honvédelmi alapot hozott létre.

A kormány legfontosabb feladata, hogy ne csak az ország biztonságát, de gazdaságát is védje

-fogalmazott a miniszter.

A benzinárstopról a politikus azt mondta, látják a visszaéléseket, így péntektől csak a magyar rendszámú autóknak teszik lehetővé a tankolást az árstopos üzemanyagokból a benzinkutaknál. A miniszter megjegyezte, a határmenti kutakon látványos a benzinturizmus, ezért döntött így a kormány.


Ne hagyd ki!