Profi sofőrök ezrei buktak le a razzián
Fotó: Shutterstock

Döbbenet! Profi sofőrök ezrei buktak le a razzián

A hazai rendőrség május 13. és 19. között, európai akcióhoz kapcsolódva 6553 tehergépkocsit és 485 autóbuszt ellenőrzött Magyarország közútjain. Az eredmény lehangoló.


A rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 11 tehergépkocsi és 2 busz esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 134 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 221 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 163 alkalommal kellett intézkedni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hét esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 561 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, valamint 482 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15 alkalommal, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 2 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül 16 esetben nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve 15-en túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. (Forrás: police.hu)

Ne hagyd ki!