Autónyitás

Hogyan zárta ki magát az autójából?

Hogy hogyan? Általában roppantul egyszerűen, gyorsan és felfoghatatlanul! Ugyanis a legtöbben tényleg el sem tudják képzelni, hogy ilyesmi megtörténhet. Pedig igazából nem kell hozzá túl sok minden. Egy rossz mozdulat, némi figyelmetlenség, sőt. Akadnak szituációk, amikor abszolút nincsen ráhatás az eseményekre. Például ha a kulcsot eltulajdonítják, akkor nincs mit tenni, vagy történetesen a távirányító is elromolhat. Szóval sokkal mindennaposabb a kizárás, mint ahogy azt a többség gondolja.


Mi az első lépés akkor, amikor baj van?

Egy jól irányzott telefonhívás az irányunkba! Hogy miben segíthetünk? A bezárt autók kinyitása a hivatásunk. A villamautonyitas.hu-nál ez a specialitásunk, ehhez értünk és ebben képezzük magunkat, folyamatosan. Hitelünket azok a boldog, elégedett és kocsijukba bepattanó autótulajdonosok igazolják, akik minket értesítettek abban a percben, amint észlelték, hogy bizony valami nincsen rendben. Ez az első lépés, enélkül nem tudjuk megoldani az aktuálisan felmerülő problémát. És hogy miért hangsúlyozzuk ki ezt ennyire? Azért, mert sokan hajlamosak úgy dönteni, hogy saját kezűleg is helyrepofozható a helyzet. Egy kis feszegetés itt, egy kis erőltetés ott, és máris készen van a galiba! Ugyanis ezzel a mentalitással legfeljebb a károkozás az, ami biztos és garantált! A siker pedig valahol a távolba vész. Ezzel szemben, ha az első pillanatban nálunk csörren meg a telefon, akkor a fővároson belül harminc-hatvan percen belül kiérkezünk a helyszínre, nem mellékesen ingyenesen. Aztán további öt-tíz percen belül tárul, ha nem is a szezám, de a kocsi ajtaja mindenképpen. Károkozás, egyéb sérülés és kellemetlenség nélkül. Na ezért nem mindegy, hogy mi a leges legelső lépés!

A speciális körülmények sem visszatartó erejűek?

Számunkra abszolút nem. Előfordulhat igen, hogy az autó keretek nélküli ablakokkal rendelkezik, vagy éppen specifikus reteszes zárral, esetleg pajzzsal vagy riasztóval. Egyik sem jelenthet fennakadást, problémát vagy fejfájást. A telefonhívás tizedik másodpercében úgyis kiderül a gépjármű típusa, évjárata, ezek után pedig jöhetnek az egyéb, amúgy lényeges információk. Azért fontos, hogy minél több adatra fény derüljön még időben, mert így a helyszínre teljes felszereltséggel tudunk megérkezni. Túl persze a profizmuson, meg a szakértelmen, amit alapjáraton viszünk magunkkal.

Mennyi időbe telik a kiszállás és a nyitás?

Budapesten belül forgalomtól függően harminc-hatvan percen belül a helyszínre érkezünk. Vidéken is dolgoznak kollégáink, tehát akkor sincsen vész, ha a kizárás a fővárostól távol történt. A nyitás az esetek jelentékeny százalékában túlzás nélkül állítható, hogy pár percet vesz pusztán igénybe. Nyilván az összetettebb feladatok megoldása több időt emészthet fel, de negyed óra, húsz perc a legtöbb, ami általában releváns ebben a kérdéskörben.

A nyitáson túl bikázást is vállalunk, mert azért nem érdemes megfeledkezni arról sem, hogy olykor a nem indulás oka kifejezetten prózai: nemes egyszerűséggel lemerül az akkumulátor. Még jó, hogy ezen a gondon is könnyű túllendülni a közbenjárásunkkal!


Ne hagyd ki!