Drága a benzin, de ez az autósk felét nem tartja vissza
Fotó: Shutterstock

A drága benzin miatt letesszük az autót? Itt a válaszunk

Egy friss hazai kutatás eredménye szerint a Sipmle alkalmazás használóinak majdnem fele több személygépjárművel is rendelkezik és kétharmaduk 10 000 kilométernél többet autózik egy évben. A megkérdezettek fele idén nem tervez változtatni az autózási szokásain az üzemanyagárak alakulása ellenére sem, de sokan a közösségi közlekedésre is nyitottak az utazási helyzettől függően.Az OTP Mobil friss felmérés alapján a Simple felhasználók 68 százaléka 10 000 kilométernél többet utazik személygépkocsival, míg 11,5 százalékuk 30 ezer kilométernél is többet éves szinten. 80 százalékuk ehhez saját gépjárműveit veszi igénybe. A többes számot az indokolja, hogy a válaszadók csaknem fele (44 százalék) nyilatkozott úgy, hogy több gépjárművel is rendelkezik. Sokan, a kitöltők 51 százaléka a helyzettől függően választ az autós és a közösségi közlekedés között.

Bár a Simple felhasználók 75 százaléka benzin meghajtású gépkocsival közlekedik, 54 százalékukat nem befolyásolja az üzemanyagok árának változása abban, hogy autóba üljenek és jelentős részük egyáltalán nem tervez változtatni autózási szokásain 2023-ban. A felhasználók szokásai mellett az OTP Mobil adatai azt tükrözik, hogy megnövekedett az igény a gépjárműhasználatot egyszerűbbé és kényelmesebbé tevő szolgáltatások iránt.

A forgalmi adatok azt mutatják, hogy 2022-ben a Simple alkalmazásban 22 százalékkal növekedett a matricaeladások száma az előző év azonos időszakához képest, így csaknem egymillió matricát vásároltak az alkalmazás e-matrica szolgáltatásán keresztül

– emelte ki Benyó Péter, az alkalmazást fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil Kft. ügyvezetője.


Ne hagyd ki!