Átalakulhat a BMW kínálata
Fotó: Shutterstock

Elbúcsúzhat a BMW egyik modellje, de érkezhet helyette új

Sajtóinformációk szerint átalakulóban van a BMW kínálata. A német autógyártó megválhat az egyik modelljétől, azonban feltámaszthatja egy korábbi sorozatát. Mutatjuk, milyen változások körvonalazódnak az autógyártónál.


Megváltozhat a BMW kínálata

A Bimmerpost információi szerint visszatérhet a BMW 6-os sorozata. Ráadásul nem túl sokára: 2026 második félévében.

Az régi-új autók kupé és kabrió változatban érkezhetnek. CLAR platformra épülhetnek, amely többféle hajtáslánccal kompatibilis, beleértve a tisztán elektromos verziót is.

Ugyanakkor egy belső informátorra hivatkozva arról írnak, a német autógyártó megszűntetheti a sokat vitatott XM sport-SUV gyártását. Így annak nem lesz következő generációja vagy elektromos változata.

A TotalCart megjegyzi, az eredeti tervek szerint a villany XM 2028-ban érkezhetett volna, azonban - mindezek alapján - elkaszálhatták az ötletet.

Vegyes képet mutatnak az autók fenntartási költségei

Egyékbént a Consumer Reports éves felmérése az autók fenntartási költségeire (például olajcsere, abroncsok, baleseteken kívüli egyéb hibák javítása) fókuszál (tehát nem veszi figyelembe például a benzinköltséget), és kitér a BMW-kre is. Az eredmények szerint a villanyautók fenntartási költségei igen alacsonyak az első öt évben. Például a Tesláé összesen és átlagosan 580 dollár ebben az időszakban, vagyis nagyjából 210 ezer forintot. Tízéves távlatban pedig 4035 dollár az átlag, vagyis 1,47 millió forint.

Ettől nem sokkal magasabb költséget generálnak az olyan elterjedt márkák sem, mint a Toyota vagy a Ford.

Viszont a Land Roverhez, a Volvóhoz, a BMW-hez, az Audihoz, a Mercedes-hez és a Porschéhoz hasonló prémium márkák fenntartási költségei lényegesen magasabban állnak az említett szintektől.

Az első tíz évben a Volvo költsége a Tesláénak több, mint a duplája, átlagosan mintegy 9285 dollár (3,4 millió forint). A német BMW, Audi, Mercedes és Porsche 9500, 9890, 10525, illetve 14090, míg egy Land Rover az üzemanyag árán felül további 19250 dollárba (7 millió forint) kerül az első évtizedben.

A vizsgált autómárkák listáját és eredményeit itt nézheted meg.


Ne hagyd ki!